Inbakad pizza

Vi äter nästan alltid pizza på fredagar (söndagar är för amatörer...) även om det har varit lite dåligt med det den senaste tiden. Skandal. Receptet på den här l-ö-j-l-i-g-t goda inbakade pizzan hittade jag hos Pernilla, min ledstjärna i matbloggsdjungeln. Prova, hörni. Den är ljuvlig.
 
 
I min pizza hade jag svamp och oliver, nästa gång ska jag gå all-in på tacotemat och slå till med tacokryddad vegfärs, jalapenos och salsa.
 
Inbakad tacopizza
2 portioner
 
1 sats pizzadeg (frys in det som blir över!)
1 burk kesella
2-3 msk tomatpuré
tacokrydda efter smak och tycke
fyllning av valfri sort - svamp, köttfärs, paprika, skinka, ananas...
riven ost
 
Sätt ugnen på 225 grader. Gör pizzadegen och kavla ut till två runda pizzor. Blanda kesellan, tomatpurén och kryddan. Bred ut på pizzorna. Lägg valfri fyllning som en sträng i mitten, toppa med ost och nyp ihop kanterna. Grädda i ungefär 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna en stund på galler och servera sedan med en stor sallad. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym

Låter såååå gott :):):)

Svar: Tack!
Charlotta Ljungblad

2015-04-26 @ 09:09:17
Postat av: Anders

Spännande att se om det går att göra en god pizza hemma. Lyckas du få till någon krispighet i brödet eller blir det mjukt? et brukar vara det stora problemet för min del när jag bakar hemmapizza.

Svar: Brödet blir perfekt krispigt! Vi bakar alltid vår pizza på baksten, den gör underverk!
Charlotta Ljungblad

2015-04-27 @ 10:13:10
URL: http://andersbergman.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0