Inbakad pizza
Vi äter nästan alltid pizza på fredagar (söndagar är för amatörer...) även om det har varit lite dåligt med det den senaste tiden. Skandal. Receptet på den här l-ö-j-l-i-g-t goda inbakade pizzan hittade jag hos Pernilla, min ledstjärna i matbloggsdjungeln. Prova, hörni. Den är ljuvlig.

I min pizza hade jag svamp och oliver, nästa gång ska jag gå all-in på tacotemat och slå till med tacokryddad vegfärs, jalapenos och salsa.
Inbakad tacopizza
2 portioner
1 sats pizzadeg (frys in det som blir över!)
1 burk kesella
2-3 msk tomatpuré
tacokrydda efter smak och tycke
fyllning av valfri sort - svamp, köttfärs, paprika, skinka, ananas...
riven ost
Sätt ugnen på 225 grader. Gör pizzadegen och kavla ut till två runda pizzor. Blanda kesellan, tomatpurén och kryddan. Bred ut på pizzorna. Lägg valfri fyllning som en sträng i mitten, toppa med ost och nyp ihop kanterna. Grädda i ungefär 15 minuter i mitten av ugnen. Låt svalna en stund på galler och servera sedan med en stor sallad.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Anonym
Låter såååå gott :):):)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Anders
Spännande att se om det går att göra en god pizza hemma. Lyckas du få till någon krispighet i brödet eller blir det mjukt? et brukar vara det stora problemet för min del när jag bakar hemmapizza.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback