Gari, inlagd ingefära
Det bästa med att äta sushi är den inlagda ingefäran, tycker jag. Den får man ju tyvärr ofta bara en pytteliten klutt av, så för ett tag sedan tog jag saken i egna händer och gjorde gari som jag kan plocka fram när vi beställer hem sushi. Löjligt enkelt! Och hiskeligt gott, såklart.

Vill ni förresten prova att göra egen sushi finns det en gammalt recept här! Det är väldigt kul, något pilligt och ACK SÅ GOTT!
Gari, inlagd ingefära
1 burk
1 burk
100 g färsk ingefära
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt
Skala ingefäran, skär i tunna skivor - jättejättetunna, alltså. Koka upp vattnet och lägg ner ingefäran. Rör om och ställ åt sidan i tio minuter. Häll av vattnet, lägg ingefäran i en glasburk. Hetta upp vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Häll det över ingefäran och låt svalna. Ställ i kylskåp och låt stå över natten innan du äter den.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Robex Lundgren
fin bild
Postat av: Desiree
Åh så bra med detta recpet för jag funderade faktiskt precis på hur man gör egen sådan inlagd ingefära då jag stod i affären med burken i handen. Nästa gång gör jag egen istället för att köpa. Idag ska jag nämligen göra vietnamesiska springrolls med olika dippsåser.
Kramar och tack för din omtanke.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: sofie
Det och soya behöver man ofta lite extra av. Mumma!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback