Pumpamuffins med vit choklad

12 stycken ganska små
1¼ dl solrosolja
2 ekologiska ägg
1,5 dl grovriven pumpa (jag använde butternut)
1 citron, skalet
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
150 gr vit choklad
Sätt ugnen på 180 grader. Häll upp sockret i en skål, tillsätt oljan och äggen. Vänd ner den rivna pumpan och citronskalet. Rör om smeten tills allt är blandat. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och mixa med resten av smeten. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och skeda upp smeten (fyll halvvägs, ungefär). Grädda i 15-18 minuter och känn efter med sticka så att de är torra! Låt svalna, smält under tiden den vita chokladen och doppa sedan muffinsen. Låt stelna.
Wow, det ser riktigt smarrigt ut! :)
Tack för detta recept, det är absolut något som jag själv skall testa nu när hösten är på ingång:).
Jag lagade Johannas pumpasoppa häromveckan och den blev mycket smarrig! Receptet finns här: http://ensmaksak.com/2014/09/23/pumpasoppa-med-kokosmjolk-ingefara/
Puss!
Antingen en soppa, som Minna föreslår, eller också är det jättegott med pumpapuré (blanda den med lite potatis om du tycker pumpasmaken är för stark), istället för potatismos! :)
Åh, det finns många goda saker att göra av pumpan! Ett enkelt tips är att ugnsrosta den tillsammans med rotsaker och äta tillsammans med en röra på hälften färskost och hälften yoghurt som kryddas med vitlök och salt. Annars kan jag rekommendera en rätt jag hittade på förra hösten med pumpa, couscous, grönkål och fetaost: http://tovesdag.tumblr.com/post/67380379286/har-kommer-ett-tips-pa-en-hostig-ratt-jag-svangde
Finns massa gott att göra med pumpa! Soppa, grytor (där den läggs i tärnad) tex ihop med linser, ugnsrostad med kanel och cayenne, falsk ostkaka, syltad, pumpadip, pumpapesto, bröd/scones, ugnsbakad fylld med färskost och örter... Men du! Gud vad jag blev sugen på pumpa!
ann-louises pumpasoppa med jordnötssmör såklart! hur fin som helst. åååh. nu blev jag hungrig.
Så fina, dessa får jag allt baka till mina kollegor! :)
Kram