Pizzabullar med ost, tomat och svamp

Så flög den här helgen förbi och helt plötsligt var det måndag igen. Imorgon åker jag till Skåne för att hänga hos mamma, pappa och Isbjörnen ett par dagar. Jag ska virka klart den där (jäkla) kaninen jag började på i typ juni, vakna av att Isbjörnen står vid sängkanten och stirrar uppfordrande på mig vid fem-snåret (LEKA! LEKA! LEEEEKA!!!!) och kanske baka några vetebullar. Åh, längtar!
 
 
Som färdkost på väg ner (mkt viktigt, för övrigt) har jag de här pizzabullarna som jag slängde ihop för några veckor sedan. Perfekt att ha i frysen och plocka fram vid behov! Fyllningen kan ju varieras i all oändlighet men jag föredrar den enkla varianten med tomatpuré, ost och lite champinjoner. 
 
Pizzabullar
12 stycken

25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
5 dl siktat dinkelmjöl
2,5 dl grahamsmjöl

1 dl tomatpuré
1 burk skivade champinjoner
1 påse riven ost, en stark variant
oregano
salt & peppar

Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit och bred på tomatpuré och strö över resten av fyllningen på de båda delarna. Strö över osten och rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffinsformar (jag brukar lägga formarna i en muffinsplåt!) och låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter. Strö lite riven ost på toppen och grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Margareta Hemert

Du är så välkommen till Skåneland, längtar efter dig men saknar Callen. Kör försiktigt. Kramar Mamma Pappa isbjörnen o amigo❤️🐺👍

Svar: Tack mami! PUSS!
Charlotta Ljungblad

2014-10-20 @ 22:52:13
Postat av: Mårtensson kök

Pizzabullar har, tillsammans med panerad kotlett, en speciell plats i våra hjärtan! Matminnen är verkligen något av det bästa som finns, speciellt när det är goda minnen:)
Hoppas du får några sköna och avkopplande dagar här nere i Skåneland,
kramar

Svar: Åååh, visst är det? Älskar minnen över huvud taget! Dagarna i Skåne var riktigt fina och gick alldeles för fort, precis som vanligt. Hoppas ni hade det bra på matmässan igår! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-10-21 @ 22:04:26
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Emmy

Härligt att se att både du och Calle har det bra, om än på olika vis, ha ha... Jag hade gärna busat med isbjörnen ute i den skånska höstluften först, sedan tänt ljus och njutit av Calles räkor med chiliaioli!
Pizzabullar var ett tag sedan vi bakade. Det var nog till sommarens picknickar, men de passar ju lika bra som lättlunch eller mellis en ruggig höstdag! Tack för påminnelsen.
Njut på i Skåneland. Kramar.

Svar: Visst gör de? Älskar pizzabullar! Har lite jäst kvar så ska nog baka ett gäng idag :=) Hoppas du har en fin helg Remsan! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-10-23 @ 21:15:24
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0