Pizzabullar med ost, tomat och svamp

12 stycken
25 g jäst
2,5 dl fingervarmt vatten
0,5 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
5 dl siktat dinkelmjöl
2,5 dl grahamsmjöl
1 dl tomatpuré
1 burk skivade champinjoner
1 påse riven ost, en stark variant
oregano
salt & peppar
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i de övriga ingredienserna till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta samman degen på lätt mjölad bakbänk och dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär bit och bred på tomatpuré och strö över resten av fyllningen på de båda delarna. Strö över osten och rulla ihop degen från långsidan och skär varje rulle i lika stora bitar. Lägg över bitarna i stora muffinsformar (jag brukar lägga formarna i en muffinsplåt!) och låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter. Strö lite riven ost på toppen och grädda bullarna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
Du är så välkommen till Skåneland, längtar efter dig men saknar Callen. Kör försiktigt. Kramar Mamma Pappa isbjörnen o amigo❤️🐺👍
Pizzabullar har, tillsammans med panerad kotlett, en speciell plats i våra hjärtan! Matminnen är verkligen något av det bästa som finns, speciellt när det är goda minnen:)
Hoppas du får några sköna och avkopplande dagar här nere i Skåneland,
kramar
Härligt att se att både du och Calle har det bra, om än på olika vis, ha ha... Jag hade gärna busat med isbjörnen ute i den skånska höstluften först, sedan tänt ljus och njutit av Calles räkor med chiliaioli!
Pizzabullar var ett tag sedan vi bakade. Det var nog till sommarens picknickar, men de passar ju lika bra som lättlunch eller mellis en ruggig höstdag! Tack för påminnelsen.
Njut på i Skåneland. Kramar.