Göteborgstips - VRÅ

Ber om ursäkt för den vitsiga rubriken men när man har bott i Göteborg i tio år (!) kommer det där vitsiga lite på rutin, om man säger så. Nåväl. Jag och Calle var på vRÅ för några veckor sedan och det har jag alldeles glömt att skriva om. vRÅ drivs av Frida Ronge och hon och restaurangen har fått en hel del fina recensioner den senaste tiden och eftersom vi väldigt sällan lagar japansk mat hemma var det en fantastisk upplevelse. Som att ha en liten bit av NOBU i Göteborg, ungefär.
 
 
Vi beställde fem rätter var - jag hade förbeställt en vegetarisk meny till mig när jag bokade bord och Calle fick tre förbestämda rätter och valde sedan två rätter från menyn utöver det. Det är svårt att redogöra för vad vi åt eftersom hela upplevelsen var något slags halleluljamoment men jag fick bland annat misosoppa och sushi, men då pratar vi alltså inte de trötta varianterna man får på valfritt sushihak i stan utan snarare någon sorts experimentsushi modell j-ä-t-t-e-g-o-d. Favoriträtten blev dock onsenägget som serverades med norikrutonger och misosmör. Fantastiskt gott. Calle åt allt från hälleflundra till krabba och beställde dessutom in ett dryckespaket som bland annat innehöll en liten avsmakningsmeny med olika sorters saké. Coolt! Jag satt på andra sidan bordet och drack en alkoholfri, japansk öl som var väldigt humlig. Fin den med!
 
 
vRÅ ligger på Post Hotell nere vid Centralstationen. Grym service, coolt ställe och väl värt ett besök om ni är i krokarna. Kolla in hemsidan och boka bord här, och här kan ni läsa vad GP skrev efter sitt besök.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Gudars så gott och fräscht det här såg ut. Jag hade ÄLSKAT att äta något sådant här. Kul med lite mer spännande och annorlunda kreationer än de man vanligtvis får på vanliga japanska hak.
Läste också ditt inlägg nedan som storhandling. Vi kör lite av både och. Storhandlar lite mer kanske vart tionde eller 14:e dag. Mest blir det basvaror och sådant som alltid är bra att ha i frysen. Jag ser alltid till att ha lite av varje. Frukt och grönt handlar jag allt eftersom och bäst kvalité på sådant får man här i Schweiz. När vi storhandlar åker vi ofta till frankrike eller tyskland eftersom det är billigare där. Vi lagar middag varje kväll men som du säger händer det ju att jag tänkt något ett par dagar tidigare men sedan inte alls känner för det. Jag har en inspirationslista där jag skriver upp sådant jag skulle vilja laga under veckan och sedan plockar jag därifrån. Brukar skriva en ny lista varje vecka. Sitter gärna på helgen och kollar igenom recept på bloggar, siter, tidningar och böcker. Behöver inte köra exakt efter recept. Brukar komma ihåg bilden på rätten i huvudet och laga någon variant av det hela. Älskar jordnötssmör så dina kakor nedan låter ju också väldigt goda.
Kram!

2014-11-03 @ 21:17:30
Postat av: Emmy

Detta låter helt klart som ett ställe för oss!

Svar: Ja, vi tänkte faktiskt på dig när vi var där! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-11-03 @ 22:32:19
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

Heja, heja! VI vill dit, det känns som att den resa till Göteborg borde ske snart men den där tiden är väl inte direkt på vår sida just nu, så det lär få vänta längre än vi önskar...
Så länge så har vi tipset här hos dej ju, vi har ju haft nytta av din Göteborgsguide mer än en gång:)
Hugs

Svar: Nej, det är det där med tid haha. Känner igen det så väl. Kramar!
Charlotta Ljungblad

2014-11-04 @ 21:13:27
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Kim

Åh VRÅ!
Käkade nyårsmiddag där förra nyår - värt varenda freakin' krona!

Svar: Lägg av, kan man göra det?! Coolt! Underbart ställe, planerar att gå dit när jag kan dricka igen! Snart så...
Charlotta Ljungblad

2014-11-05 @ 21:31:06
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0