Vispad cream cheese

Jag fingrar på lådan med julsaker och funderar på när det egentligen är ok att plocka fram det lilla pynt vi har. Idag? Imorgon? Nästa vecka? Jag kanske får hålla mig till första advent så att Calle Grinchen Ljungblad inte får ett nervöst sammanbrott av min Frank Sinatra-julskiva som brukar gå på repeat här hemma. Nåväl, en vecka kvar. Det kan jag överleva.
 
 
Det där kryddbrödet jag skrev om i söndags, det toppade jag med två olika röror. Jag är ju barnsligt förtjust i vispad cream cheese så jag utgick från det och smaksatte en med getost och en med blåmögelost. Jag har inga exakta mått på någon av rörorna men jag gjorde ungefär såhär:
 
Vispad cream cheese med getost
Vispa 1 paket philadelphiaost (jag använde den lite lättare varianten!) i några minuter med elvisp. Tillsätt grädde, ungefär 1 dl, och fortsätt vispa tills det är en fluffig smet. Blanda i en mjuk getost (jag använde en rulle av Président chèvres doux) och vispa tills det inte längre är klumpigt. Lägg en klick på brödskivan och toppa med en skiva grönt äpple.
 
Vispad cream cheese med blåmögelost
Vispa 1 paket philadelphiaost (den tjocka varianten!) tillsammans med en bit gorgonzola (det finns en alldeles ljuvlig gorgonzola med mascarpone, ta den om du hittar!) tills det är en fluffig ostkräm.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Milla

Den getosten är oxå min favvo :=)

Svar: Sjukt god!
Charlotta Ljungblad

2014-11-18 @ 16:29:09
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Jodå, men nu måste man kunna börja pynta så smått. Butikerna har ju lockat i minst en månad. Vi har hängt upp lite belysning på balkongen och i helgen kommer jag leta upp kartongerna med julgrejjer, stryka julgardiner och gå på julmarknar (nr 2, liseberg förra helgen)
Vilket smarrigt kryddbröd. Gillar det. Vispad creme fraiche har jag inte gjort själv. Smarrisch!

Svar: Vi funderar på att gå på Liseberg i helgen, faktiskt! Var det hysteriskt när ni var där?
Charlotta Ljungblad

2014-11-18 @ 21:27:37
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0