Min ishink

I somras spreds ice bucket challenge som en löpeld världen över för att uppmärksamma ALS och i somras var det även tre år sedan Calles pappa fick sin ALS-diagnos. Ulf är själv läkare och igår publicerades en artikel på Läkartidningens hemsida där han skriver om sitt sjukdomsförlopp och allt vad det innebär - läs den. Det är en hel del medicinsk terminologi men man behöver inte vara läkare för att förstå varför ALS kallas för djävulens sjukdom, om man säger så. Ice bucket challenge var ett fint initiativ för att uppmärksamma ALS och det här blir min variant av att kasta vatten över huvudet. Att se någon nära bli drabbad av den här vidrigt, hemska sjukdomen och följa utvecklingen på nära håll - det är inget kul.
 
 
Men, jag säger som Calles föräldrar brukar säga - vi tar en dag i taget, och just den här dagen ska jag och Calle åka till Skåne för att fira min mammas 70-årsdag. Det står kalas på schemat och för en gångs skull är hela klanen samlad, vilket händer alldeles för sällan. Trevlig helg!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Men fy så jobbigt att Calles pappa har drabbats av denna sjukdom. Jag vet inte så mycket men den verkar så grym på så många sätt. Just att det inte heller går att bota eller stoppa gör den än hemskar. Stor kram till er och era familjer. Inte lätt vare sig för den som drabbats eller för familjen runt omkring heller. Jag hoppas att man genom att uppmärksamma denna sjukdom kan få mer resurer att forska på den så att man i framtiden kan ge större hjälp eller till och med något bot för dem som drabbas.

2014-11-07 @ 11:17:31
Postat av: Sara

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte kände till sjukdomen innan den uppmärksammades i somras. Så visst bidrog alla ishinkar till NÅGOT i alla fall. Kram!

2014-11-07 @ 17:47:17
URL: http://vardag.nu
Postat av: Kim

Svårt för oss utomstående att förstå. Men vi får försöka, och artikeln var nyttig för mig. Stor kram till er!

Svar: Tack, kompis! Kram till dig med!
Charlotta Ljungblad

2014-11-08 @ 10:32:14
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Kim

Svårt för oss utomstående att förstå. Men vi får göra vårt bästa och artikeln var nyttig för mig att läsa. Tack! Och kram till er!

2014-11-08 @ 10:34:16
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Anonym

Mkt intressant artikel!!

Svar: Tack, det ska jag hälsa Ulf!
Charlotta Ljungblad

2014-11-08 @ 15:35:05
Postat av: Emmy

Det är verkligen djävulens sjukdom med sina grymma symtom. Jag hoppas verkligen att alla ishinkar ledde till att det finns mer pengar till forskning om bromsmediciner eller förhoppningvis ett framtida bot.
Många syrkekramar till er och era familjer <3
Ha en trevlig helg i Skåneland!

Svar: Ja, det hoppas jag med! Tack för dina fina ord! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-11-08 @ 21:58:26
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

Bästa ishinken vi sett! <3

Svar: TACK! Massor med kramar!
Charlotta Ljungblad

2014-11-10 @ 16:20:10
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0