Lingonsviss

Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitor, socker och ättika till en fast marängsmet. Klicka ut små runda marängtoppar (jag tog hjälp av en rund pepparkaksform) och tryck till med en sked så att de inte blir för toppiga. Grädda i nedre delen av ugnen i två timmar, stäng sedan av ugnen och lämna marängerna däri över natten med luckan öppen. Vispa grädden och blanda med rårörda lingon. Fördela på marängbottnarna och garnera med hela lingon.
Oh, vad gott och svenskt det ser ut med lingon! Det har vi inte i Wales. Men saffransbullarna blev jag sugen på att göra.
MUMS! Den syrliga smaken i lingon måste ju bryta av den söta marängen så kanoners perfekt! För tankarna till Änglamaden som Ankis mor brukade servera till efterrätt, så attans gott.
Kramar till er
Jag är så inne på att göra en julig variant. Kanske saffransglass/-parfait, krossade pepparkakor, maränger och lingon, kanske i grädde som du har här. Någon variant med juliga smaker på en marängswiss måste det bli!
Åh ge mig!
Ooooh! BRA idé där - älskar lingon.
Din graviditet är bra för mig, för då bloggar du så ofta och det gillar jag! Kram!
Ja lingon finns oftast även i vår frys. Gott och piffigt till mycket!
JA, perfekt ju med lingon till den söta marängen! Heja swissen!
JA, perfekt ju med lingon till den söta marängen! Heja swissen!