Kakor med jordnötssmör

30 st, ungefär
2,5 dl råsocker strö
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 ägg
1,5 dl ekologiskt jordnötssmör
3,5-4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
(1 dl grovhackade jordnötter - vilket jag glömde...)
Sätt ugnen på 150. Kör ihop smör, socker och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet. Tillsätt ägget medans du vispar, blanda sedan i jordnötssmör, vetemjöl och bikarbonat tills du har en deg. Rör i dom hackade jordnötterna för hand, enklast är att man knådar in dom i degen. Forma till små bollar lite mindre än en pingisboll, lägg på pappersklädd plåt och tryck till så dom blir lite plattare. Grädda i mitten av ugnen i ca. 15 minuter, låt svalna på plåten.
Storhandlar gör vi nästan aldrig, det är lite knepigt utan bil... Men vi handlar alltid hem så att basförrådet är påfyllt, vi har ett megastort skafferi tack och lov. Veckomatsedel gör vi visserligen, men det är just för att slippa behöva cykla till affären stup i kvarten, det är en bit till närmsta butik så därför tycker vi att det är skönt att ha koll på vad som ska lagas så att det finns råvaror hemma. Men vi är absolut inte slavar under planeringen, det byts och ändras under veckans gång.
Men visst, får man kaka när man storhandlat så kan vi nog tänka oss att göra det lite oftare:)
Kramar på er!
Jag är ett fan av både storhandling och matsedlar, som du vet. Jag blir liksom sugen på det jag planerat att vi ska äta bara för att jag tänker på det, haha!
Är också väldigt förtjust i jordnötssmör men det ska helst vara den ekologiska varianten och inte Skippy som innehåller en massa socker och andra tillsatser tycker jag. Jättefina kakor!!
Matsedlar funkar inte för oss heller. Vi är som ni, äter det vi är sugna på. Och så blir det ofta bra middagar de dagar när man ska knåpa ihop något av det som finns hemma.
Jag har tetstat ett par olika sorters jordnötskakor, men som inte blivit bra. Men jag får nog ge dessa ett försök också.
Storhandlar på helgen det vi tror vi behöver för veckan. Sen blir det alltid lite småhandling ändå.
De där goa kakorna måste jag göra. Har ju lite jordnötssmör i kylen som jag aldrig äter:)