Första advent

ADVENT. Jag har egentligen alltid älskar julen. Eller snarare vägen till jul, kan man väl säga - från de första dagarna innan advent och hela december fram till julafton. Efter Karl Bertil Jonssons julafton är min julkänsla på omedelbar nedgång och jag börjar längta efter nytt år, god fortsättning och vanliga lampor i fönsterna. 
 
Julträdet, upplaga anno 2014.
 
Det här året har jag längtat lite extra efter advent - vet inte om det är ett resultat av någon slags graviditets-boande-fas eftersom jag maniskt (!) fixar i vår lägenhet. Städar, organiserar, flyttar runt på ljusstakar, köper kuddar unt so weiter. Julpyntet har legat i välorganiserade högar på skrivbordet sedan några veckor tillbaka och jag var på Jul på Liseberg redan förra helgen. 
 
Den fina julstrumpan har Bibbi sytt till oss.
 
Julgranen ska vi plocka in så fort den lille mannen som säljer julgranar är tillbaka på Heden, och i år blir det inte något Mumin-pepparkakshus utan istället ett helt vanligt som jag köpte på Liseberg till förmån för de hemlösa i Göteborg. Om ni vill skänka pengar till Räddningsmissionens arbete kan ni köpa ett eget litet hus i Räddningsmissionens bod på Liseberg (ganska nära Kaninlandet och isbanan!) alternativt kan ni gå till deras kontor på Andra Långgatan 29. Gör det! Läs mer om det här.
 
Två favoriter - Alessis julkrubba och, eh, (jul-) dinosaurien.
 
Nu ska jag gå upp och börja förbereda lite mat. För några år sedan hade vi alltid glöggmys för sisådär 30 av våra vänner men de senaste åren har vi inte riktigt orkat det så från och med förra året har den nya traditionen blivit att våra vänner Magnus och Sara kommer hit. Vi äter julmat, dricker glögg och tittar på julkalendrar som har gått genom åren. Hoppas att ni alla får en fin kväll. Glad första advent och god jul!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtensson kök

Vi är precis som du, älskar och omfamnar vägen fram till jul, för att sedan bara städa bort julen i rappaste rappet - gärna redan den 27:e december. Inget är som väntans tider, eller hur? :)
Julekrubban din är så vacker, men ska inte kära juldinosaurien få en liten röd luva på hövvet?

Kramar på dej!

Svar: Haha, det är ju klart han ska! Får se om jag kan virka en liten mössa till den! :=) KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-11-30 @ 17:07:58
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Så fina bilder! Jag är som du och gillar verkligen dagarna fram till jul. Jag gillar egentligen det pyntet som vi plockar fram nu till advent mer än själva julsakerna. Det är något speciellt med dessa mörka tider när det är kallt ute, men varmt och mysigt inne.
Dina små advents-/julträd är så fina! Jag måste spana i blomaffären och jag kan hitta någon.
Kram på er och ha en fin första advent!

Svar: Ja, jag med nästan! Vi har i och för sig inte så mycket julpynt, konstigt nog, trots att jag tyckte att jag packade upp typ hur mycket som helst! Haha. Jag längtar dock efter granen, finns ju inget som luktar så gott. Mmm. KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-11-30 @ 17:10:17
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Jag och oliver julpyntade lite i går och idag hittade jag de tomtar vi ställt i hans fönster bland hans leksaker....Jaja.....han älskar ju tomtar men alla tål in att lekas med.
Skönt att bara skrota runt och flytta pyntet. Pyssla och fixa.
Läste om Calles pappa i tidningen idag. Hemska sjukdom men han verkar ha en härlig kämparglöd. Av erfarenhet vet jag att barnbarn och annat kan få en sjuk människa att vilja kämpa ännu lite till!
Hoppas vi ses på tisdag:)

Svar: Ja, det var en fin artikel! Jag, som annars är ganska luttrad eftersom man liksom lever i det hela tiden, fick tårar i ögonen. Men ja, en kämpe det är han sannerligen! Kram! Och hoppas att jultomtarna får vara i fred :=)
Charlotta Ljungblad

2014-11-30 @ 21:53:09
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Nina

Åh, du har äntligen blivit alldeles jul-frälst:-) precis som det ska vara! Och boandet är en alldeles naturlig del av graviditeten även om det är lite konstigt. Själv plockade jag ju fram min symaskin som jag fick i 20-års present och ALDRIG använt...

Svar: Haha! Men tänk, vad bra att den kom till användning! :=) Hoppas allt är bra med er, jag har ju tänkt skicka ett meddelande hur länge som helst men så kommer livet i vägen. Tänker på er ofta, i alla fall! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-12-01 @ 08:22:02
URL: http://denvassastekniven.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0