Bloody Calle

ÄNTLIGEN. Endast några dagar kvar till första advent och jag kan plocka fram adventsfålen, juldekorationer och nejlikepyntade apelsiner utan att skämmas. Jag längtar efter den lille gubben som säljer granar på Heden men i år ska jag försöka att välja ut en gran som är lite mindre än den vi fraktade hem förra året. Den var, eh, något större än vi hade tänkt oss och gick ända upp till taket (och vi har 3,25 i takhöjd så ni kan kanske föreställa er hur stor den var...) Snart, så.
 
 
Calles senaste kreation är en Bloody Calle-soppa med ganska bra untz, om jag får säga det själv. Toppad med friterad bacon, gurk-och-pepparrotsis och rotselleri. Och en hutt med vodka, såklart. Han serverade den som amuse till vårt för-nyårsfirande så den kommer passa perfekt om ni vill ha ett roligt tillugg (eller som förrätt!) när det vankas riktigt (tror ni, ja...) nyårsfirande!
 
Bloody Calle
6 amuse-portioner
 
3 dl tomatjuice
2,5 msk citronjuice
0,5 tsk worchestershiresås
1-2 stänk tabasco
3 nypor sellerisalt
svartpeppar efter smak
pyttelite vodka (om man så önskar...)
 
0,5 gurka, skalad
1 msk citronjuice
fin-finriven pepparrot
 
1 skiva bacon skuren i små, små skivor
1 rotselleriskiva, tunt skivad
olja till fritering
 
Blanda alla ingredienser till soppan och låt den stå ett litet tag så att smakerna sätter sig. Mixa gurkköttet med citronjuicen. Tillsätt pepparroten och smaka av. Frys i små knäckformar. Värm olja till 170°. Lägg försiktigt ner rotsellerin och fritera tills den är gyllenbrun. Låt rinna av på papper. Upprepa samma procedur med baconet. Häll upp soppan i små koppar, lägg i gurkisbiten och garnera med bacon och rotselleri.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ia

Spännande!!! Vilken tomatjuice använde Ni?

/ Ia

Svar: Det var Graninis tomatjuice, den som är i glasflaska!
Charlotta Ljungblad

2014-11-25 @ 08:23:46
Postat av: Eva

Ser otroligt gott ut! Din Calle han kan, han.

Hoppas allt är bra med Er och att er dotter snart tittar ut.

Hälsningar
Eva

Svar: Ja, visst kan han?! Hoppas allt är bra med er också! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-11-25 @ 14:20:33
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

ååå....nejlikeapelsiner måste jag göra!!

En utmaning väntar på min blogg...

Svar: Hurra! Har svarat redan, till och med - måste vara någon slags rekord! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-11-25 @ 21:36:26
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Anonym

Bloody Marysoppa har jag gjort med musslor och drinken gjorde sig finfint som soppa, så detta måste varit en grym mini-förrätt!

Svar: Ja, det var en riktig höjdare kan jag lova! Calle tyckte den blev lite stark (men som bekant kan ju saker liksom inte bli för starka, hoho.)
Charlotta Ljungblad

2014-11-30 @ 17:02:26
Postat av: Emmy

Vem inte varför mitt namn och min mail föll bort, men det är jag som är anonym ovanför :-)

2014-11-30 @ 17:03:17
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Hanna

Kul idé, låt himla gott! :) Hoppas du njutit massor av adventshelgen. Kram

2014-12-01 @ 12:00:26
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0