Blåbärsmarmelad

0,5 dl vatten
0,5 citron, saften
3-3,5 dl syltsocker (smaka dig fram!)
Tina blåbären. Koka upp bären, vatten, citronsaft och finrivet citronskal och låt koka i sisådär 5-10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka kraftigt i 2-3 minuter. Ta eventuellt bort skummet på ytan, häll upp marmeladen i en väl rengjord burk. Förslut och låt svalna. Förvara i kylskåp.
Gör nog mer marmelad och sylt än vad jag äter upp. Mycket godare! Och såååå enkelt!
Fan, jag vill också ha blåbärsylt till frukost ;-D Här är det fil och musli som gäller. Dötråkigt!
Håller helt med dig. Hemmagjord sylt eller marmelad är såååå mycket godare. Man vet också precis vad den innehåller och slipper konstiga ämnen. Man får också chansen att socka den precis så mycket som man själv vill och kan frysa in i mindre portioner som man kan tina upp. Blåbärssylt är en stor favorit hos mig. Kanske blir det pankakor med hemma gjort blåbärssylt här till helgen nu när jag har fått ditt goda recept.
Eeh: MUMS! Jordnötssmör och blåbärsmarmelad låter som en dröm.