Pappardelle med grönsaker och örtskum

Om ni bara ska äta pasta en gång det här året (varför man nu skulle vara så galen...) ska ni prova det här varianten med kronärtskocka, zucchini och tomat. Inte sådär gräddtung som många andra såser utan snarare frisk och lite syrlig. Tack Sara för receptet!
 
 
Pappardelle med grönsaker och örskum
4 portioner
 
500 g pasta
1 burk kronärtskockor
1 vitlöksklyfta
10 st romanticatomater
1 st zucchini
0,5 citron, skalet
1 msk balsamvinäger
 
0,5 dl färska örter
1 dl matlagningsyoghurt
2 dl lätt crème fraiche
1,5 dl basilika
0,5 st vårlök
2 dl mineralvatten
2 dl mjölk
havssalt, nymald svartpeppar
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva tomaterna, vitlöken och basilikan. Skär zucchinin i långa strimlor och hacka de färska örterna. Bred ut allt i ett ugnssäker form och ringla över två matskedar av olivoljan. Pressa den halva citronen, sila bort kärnorna och häll saften över grönsakerna. Smaka av med några droppar balsamicovinäger. Häll bort vattnet från kronärtskockorna, blanda med resten av grönsakerna. Salta och peppra. Rosta grönsakerna i ungefär en kvart. Koka pastan och gör basilikaskummet under tiden. Strimla vårlöken fint. Mixa youghurten och crème fraichen med vårlök och basilika med stavmixer tills det blir en puré. Tillsätt lättmjölken och mineralvattnet och mixa till ett skum. Smaka av med salt och peppar. Blanda grönsakerna med pastan och servera med basilikaskummet. Ringla en skvätt olivolja över och garnera med basilika (och riven parmesan, såklart!).

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Veronica

Gott!

2014-05-27 @ 15:36:41
URL: http://wallgrenveronica.blogg.se
Postat av: Desiree

Mmmm låter gott och spännande. Kul med basilikaskum. Nästan sådär proffsigt som man får på fina resturangen. Det här ska jag prova.

2014-05-27 @ 22:03:36
Postat av: Lena i Wales

Oh, vad härligt det ser ut! Älskar kronärtskockor.

2014-05-28 @ 21:05:58
URL: http://lenaiwales.wordpress.com/
Postat av: Moma

Så gott, och du, vilka snygga tallrikar!

Ps. Du skulle bott i Stockholm, då hade du hunnit äta nektariner redan i flera veckor!

2014-05-29 @ 16:03:57
URL: http://www.momaskitchen.se
Postat av: Emmy

Vågar knappt säga det... men jag tillhör de galna... Jag har aldrig varit ett stort fan av pasta. Men ett par gånger om året tycker jag att det kan vara gott, men i så fall med riktigt goda tillbehör. Och det här är helt i min smak!

Svar: Men du kan säkert göra den här med någon zucchibipastavariant, blir säkert precis lika gott!
Charlotta Ljungblad

2014-05-31 @ 21:53:41
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Hanna

Ser verkligen galet gott ut! Och kul med skummet. :)

2014-06-09 @ 16:58:54
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0