En hälsning från den eviga (mat-) staden

Rom är en helt fantastisk stad. Den här gången plockar vi russinen ur kakan och kör en favorit-i-repris på de platser vi tycker lite extra mycket om. Igår strosade vi omkring på Palatinen, åt glass på San Crispino (två gånger...) och tog en välbehövlig paus på toppen av Pincioträdgårdarna. 
 
Vet ni vad det står för?*
 
Palatinen och Forum Romanum.
 
Jag är en supernörd när det kommer till romerska kejsare, och just därför är det extra kul att spatsera omkring på Palatinen och Forum. Det är ganska coolt ändå, att det finns så mycket kvar att något som byggdes för typ 2000 år sedan.
 
 
Jaja, tänker ni. Men vad har ni ätit då? Ja, erm, ok. Nytänkandet har inte flödat hos oss, om man säger så. Vi har varit på San Crispino två gånger och provat ett gäng olika smaker. Högst i kurs hos mig står nocciola, hasselnötsglassen, och hos Calle är det lakrits och grapefrukt som gäller. Äpplesorbeten var tyvärr inte alls lika god som jag kom ihåg den men bananglassen var riktigt fin!
 
 
I närheten av Berninis elefantobelisk vid Santa Maria Sopra Minerva sprang vi på Sant Eustachio (bakom Pantheon!) som vi även besökte sist vi var här. Roms godaste kaffe säger en del men jag vet inte, jag. Gott kaffe dricker man ju överallt i den här stan...
 
 
Ett av de mysigaste områdena i Rom är Monti, som ligger nära Forum. Pyttesmå gator, butiker och framför allt - vår favoritrestaurang i staden - Taverna dei Fori Imperiali på Via Madonna dei Monti. Jag vill nog påstå att det är den bästa italienska maten jag någonsin ätit, faktiskt. 
 
 
Andra slutsatser? Här är så fasligt mycket amerikaner. Stora, brötiga OOHMYYGOOODLOOKATTHAAAT-DIDYOUSEETHAAAATHUUUGEFOOOUUUNNTAIIIIIN-amerikaner. Överallt. Via del Corso är som W 34th St och är abominabel, men går man ett snäpp norrut hamnar man istället på Via Margutta som är alldeles tyst och lugn. Och vacker! Nej, nu ska jag väcka Calle och försöka bestämma vilket museum vi ska gå på. *Senatus Populusque Romanus

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Har haft problem med din sida innan i veckan och jag som var så sjukt nyfiken på er resa till Rom. Suck liksom. Men hurra! idag funkar den och jag kan läsa ikapp. Vilken mysig resa!! Vill absolut till Italien och äta pasta, glass och pizza!! Ha en fin helg! Kram

Svar: Ja, det var jag som kladdade till det med min domän - fakturan skickades till min gamla mailadress som jag inte kommer in på men nu är det fixat, hurra!
Charlotta Ljungblad

2014-05-15 @ 16:13:40
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Hanna

Förresten, den typen av amerikaner har vi gott om i London också. Så himla högljudda och jobbiga. Morr. :)

2014-05-15 @ 16:17:06
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Italien alltså. Kaffe. Gelato. Rom står högt på min måste-åka-dit-lista. Nu ännu högre, tack för den! ;)

2014-05-15 @ 17:19:13
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Desiree

Låter underbart alltihopa. Ooooh jag hade lätt kunnat leva på bara gelatto hela tiden i Rom över en helg. Alla dessa smaker låter ju bara så gooooda. Yum yum yum.

2014-05-15 @ 21:19:34
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Rom kräver några besök. Vi var där för några år sedan och hade några intensiva dagar för att bocka av det vi ville se. Skulle gärna åka tillbaka och bara strosa runt, äta glass och god mat, och just plocka de goaste russinen ur kakan.

2014-05-16 @ 21:36:28
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag har hittills inte varit i Rom. Berra var där för nåt år sedan med jobbet. (De har andra utbildningsdagar än vi, vi åker typ till Nunbedalen på Öland) Men jag måste dit! Jag hoppas snart vår ekonomi är på fötter igen, så vi kan planera in lite resor.

Svar: Ja, det här var sista redan på längre för mig och Calle för nu måste vi också spara pengar haha. Badrumsrenovering på gång, och gud vet vad det kommer sluta på... I sommar ska vi vara på landet när vi är lediga så jag hoppas så att vi får en fin sommar! KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-05-16 @ 23:00:04
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Fröken Dill

Ååååå, ROM - min favoritstad!

Svar: Min MED!
Charlotta Ljungblad

2014-05-19 @ 12:46:46
URL: http://www.frkdill.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0