Gryta med rödkål och jordnötssmör
Någon jag känner avskyr uttrycket
livet på en pinne men idag när jag,
Pernilla och Ofie satt och njöt av solen på Gunnebo Slott, tja, då var så mycket pinne det bara kan bli. Våren, mina vänner. Jag älskar den. Att det enligt väderprognoserna ska snöa i helgen bekymrar mig inte alls för den här dagen kan jag leva länge på.
Till middag blev det en gryta med rödkål och jordnötssmör (låter märkligt, jag vet) som råkade vara en perfekt uppladdning inför kvällens pass på gymet. Receptet hittade jag hos Pernilla. Och just det, det där med jordnötssmör i grytan - det må låta märkligt, men gott är det. Prova.
Gryta med rödkål och jordnötssmör
2 portioner + matlåda
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk grön currypasta
1 röd chili
500 gr krossade tomater
4 dl vatten
1 msk lantbuljong
200 g rödkål
1 dl (-ish) ekologiskt och osötat jordnötssmör
1 liten burk kikärter
0,5 dl naturella cashewnötter
Finhacka lök, vitlök och chili.Kärna ur och finhacka chilin. Fräs tillsammans med currypastan i lite olja i en stor gryta. Skär kålen i mindre bitar och blanda i grytan tillsammans med krossade tomater, vatten, jordnötssmör och lantbuljong. Låt koka i sisådär tio minuter och tillsätt sedan kikärterna. Låt koka några minuter till och smaka sedan av med salt. Toppa med nötter och servera med ris.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Svar:
Nä, samma här, det är inte en kombination jag hade kommit på själv. Men oj, vad gott det är!
Charlotta Ljungblad
Svar:
Hahahahah! JAG VET! Peppar, peeeeeppaaaaar. Rrrrrrys.
Charlotta Ljungblad
Svar:
Hahaha, nä, håller med - den vill man INTE höra när man är sur :=)
Charlotta Ljungblad
Trackback