Vykort från Laröd

Igår packade vi in oss i bilen och åkte till Laröd utanför Helsingborg för där, inträngt mellan fancy-pants-hus, pooler och dyra bilar ligger min morfars gamla hus som vi fick ärva efter att han gick bort. Några minuter bort ligger Sofiero Slott som en gång var sommarhus till bland annat Gustav VI Adolf. När han dog skänkte han slottet till Helsingborgs Stad och idag är det en riktig guldgruva om man är det minsta intresserad av odling och trädgård. Bäst av allt? Den stora rhododendron-skogen som jag och min morfar brukade gå på upptäcksfärd i när jag var liten. 
 
 
I trädgården finns det fullt med vinbärsbuskar, äppleträd och smultron. Vinbären får mogna till sig (men de är på gång!) och äpplena likaså, men däremot hittade jag ett helt gäng mogna smultron som numera vilar säkert i min mage.
  
 
På väg ner till stranden går man förbi baksidan av Sofiero, och när man kommer ner till vattnet ser man ett annat slott på den danska sidan - Kronborg Slott, hemvist för Hamlet. Har ni vägarna förbi i sommar - passa på att besöka båda sidorna. Helsingör är fyllt med mysiga små hak, god glass och antikaffärer där man kan fynda massor med fina saker. Och ja, det finns en del ost- och spritaffärer också, såklart...

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Åh... Så ljuvligt! Jag har svårt att förstå de som åker ifrån Sverige när det är som bäst. Vilka underbara platser det finns att upptäcka.

Svar: Ja, det är ju lite så för Sverige är ju så himla fint på sommaren! Och varenda gång jag kommer till Skåne tänker jag att jag inte kan förstå hur jag kunde flytta därifrån, haha! Jaja, Göteborg och västkusten är fint det med :=)
Charlotta Ljungblad

2014-06-12 @ 11:20:37
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Hanna

Jättefint vykort! Sist vi var i Helsingör stannade vi till på Karen Blixen-muséet halvvägs mellan Helsingör och Köpenhamn, också väl värt ett besök.

Ha en fin helg! Kram

Svar: Åh, kul, där har jag aldrig varit! Ska kolla in!
Charlotta Ljungblad

2014-06-12 @ 13:16:34
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Desiree

Vi har precis haft lyckan att vara i Skåne på besök och hälsa på goda vänner. Vi åkte faktiskt till just Sofiero och besökte deras otroligt vackra park med rhododendron-skogen. Så lustigt att jag har stått på precis samma ställe på baksidan av Sofieroslott och tagit en bild över havet som vetter mot Danmark som liknar din bild här otroligt mycket.
Ha det fortsatt fint och gott i Skåne.
Kram!

Svar: Jag såg det på bloggen, så himla kul! Visst är det en underbart fin plats?!
Charlotta Ljungblad

2014-06-12 @ 17:04:30
Postat av: Kim

Vilket underbart ställe, ett sånt skulle man haft. Vackra foton som vanligt. Smultron är mitt favoritbär, men jag tror det är lite för att det är så svårt att få tag på...
Kram!

Svar: Tack, kompis! Älskar också smultron, men tycker det är lika bra att äta upp dom direkt för man får plocka på sig så fasligt många om man ska göra något av dom haha.
Charlotta Ljungblad

2014-06-12 @ 20:25:38
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: sofie

Aldrig varit där. Ganska konstigt. Kanske får försöka få till ett besök i sommar.

2014-06-12 @ 22:34:57
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: sofie

....men slottet på andra sidan var vi på förra året. Väldigt trevligt att strosa runt på.

Svar: Visst är det? Så coolt! Hoppas att vi kommer dit i sommar igen.
Charlotta Ljungblad

2014-06-12 @ 22:36:25
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0