Jordgubbssylt

Nu är det sommarlov från Det här åt vi... och om några veckor går vi in i semester-mode på riktigt. Hurra! Jag önskar att vi får fint väder, lata dagar i hängmattan och massor av göra-ingenting-tid tillsammans.
 
 
Innan jag åkte hem från Skåne i torsdags gjorde min pappa jordgubbssylt till mig. Min absoluta favoritsylt kan jag tillägga, för när jag öppnade vårt kylskåp och upptäckte att den var slut för några veckor sedan började underläppen darra. Det är sant. Sylten är nog den enklaste i världshistorien och receptet kommer från baksidan från syltsockerpaketet. Vill man kan man säkert tillsätta vanilj- eller kanelstång men jag gillar min sylt precis som den är, med bara jordgubbar och (ganska mycket) socker.
 
Enkel och lätt (-are) sockrad jordgubbssylt
recept från syltsockerpaketet
 
2 kg rensade och sköljda jordgubbar
1 kg syltsocker
 
Blanda rensade och sköljda bär. Kör i mixer eller mosa med en gaffel. Tillsätt syltsocker och koka under omrörning i 10 minuter och skumma noga. Häll upp i varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Var på självplock idag och tänkte att jag ska tillbaka senare i veckan för att plocka tillräckligt så att jag kan göra lite god hemmagjord sylt till oss. Det finns inget godare än hemmagjord sylt. Ska prova ditt recept här då.
Kram

Svar: Vad kul, det är ju så gott med sylt! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-06-15 @ 22:06:16
Postat av: Felicia

tänkte göra lite sylt i veckan jag!

puss

Svar: Vad kul! Hoppas det blir bra!
Charlotta Ljungblad

2014-06-16 @ 11:08:51
URL: http://fjaelkis.blogg.se
Postat av: Mårtenssons kök

Men åh, vi kan riktigt se dig stå där med kyldörren öppen och darrande underläpp... nästan som när Håkan åt upp det sista i gurkburken från Ankis mors inläggningar!
Hemgjord sylt och saft, finns det godare? Nej, tror inte det faktiskt!

Ha nu en riktigt fin vecka,
kramar

Svar: Haha! Det är ju så sorgligt när man ställer in sig på att äta något, och så finns det inte där. Rrrrys! Nu har jag i alla fall ett bra lager som räcker över sommaren :=) Kram till er!
Charlotta Ljungblad

2014-06-16 @ 22:15:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Jordgubbssylt är den godaste sylten. Får nog göra en omgång nästa vecka. Förra året smaksatte jag med mynta. Det var inte så dumt.

2014-06-17 @ 22:52:33
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Edith

Charles! Gör lite rårörd jordgubbsaft - för din egen skull. Det är helt vansinnigt gott. Eller som Pers bror sa förra helgen "jag kan leva på den här saften". http://tantedith.blogspot.se/2012/07/rarord-jordgubbssaft-och-jordgubbssylt.html

Svar: Ja, det är nog bäst! Gaaah, vad goooooott!
Charlotta Ljungblad

2014-06-18 @ 11:47:58
Postat av: Sara ghazanfareeon

Fin blogg!

2014-07-12 @ 23:35:02
URL: http://Saraghazanfareeon.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0