E'nosteria, Rom

Det senaste året har jag ätit på två restauranger som båda kvalar in på min topp-3-lista över bästa matupplevelser jag varit med om, och ändå har jag inte skrivit om det här. Skandal. Gwynnett St i Brooklyn där vi firade vår bröllopsdag förra året får vänta en liten stund till, men E'nosteria som vi besökte i Rom för några veckor sedan - vi börjar där.
 
E'nosteria ligger inte speciellt långt från Piazza di Spagna, Via Condotti och Via del Corso som är ett av de främsta turistområdena i Rom, och just därför blev jag lite förvånad över att det ligger en sådan pärla i närheten. I guideböcker läser man ofta att man ska undvika de mest turisttäta områdena när det gäller mat men gör man lite research innan är det uppenbarligen inga problem.
 
 
Restaurangen serverar klassisk, italiensk mat på ett väldigt oklassiskt sätt och vår servitör för kvällen var en riktig klippa. Jag var inne på att välja helt andra rätter på menyn men han insisterade på att jag skulle prova eggplant parmiggiana till förrätt och ja, alltså. Vilken förrätt! Vi pratar inte om en vanlig eggplant parmiggiana utan en demonterad version med parmesanmousse på toppen och en kräm på körsbärstomater i botten.
 
 
Till varmrätt åt jag en three-tomatoes tagliolini - som gjord för mig eller vad? Tomater på tre olika sätt - semitorkade, filéade och i en ljuvlig sås tillsammans med pasta perfekt al-dente. Cool idé med olika texturer och temperaturer på tomaterna.
 
 
Men nästan bäst av allt - efterrätten. Jag är egentligen ingen efterrätts-människa, men när det serveras mousse med olivolja och medelhavsörter och till det en jordgubbssallad, well, då är jag inte svår. Och den här moussen var himmelsk. Som att äta moln, nästan.
 
E'nosteria ligger på Via di Capo le Case 53. Vi var där ganska tidigt (med italienska mått mätta) och behövde inte boka bord, men planerar ni att gå dit senare än sju kan det nog vara en idé att slå en signal. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: karin - trattoria

Låter ljuvligt! Älskar det enkla, enkla som blir så magiskt gott! Moussen till jordgubbarna låter som något man skulle vilja ha receptet på !

2014-06-26 @ 15:59:41
URL: http://www.trattoria.nu
Postat av: Desiree

Vilken fantastisk smakupplevelse. Ja en upplevelse för alla sinnen. Ja man blir förvånad över att det finns sådana här pärlor mitt bland turiststråken. Tack för att du delade med dig av denna pärla. Ska skriva upp inför nästa gång man har vägarna förbi Rom.
Kram!

2014-06-26 @ 22:09:41
Postat av: Plommonet

"Som att äta moln"? OM jag hade varit svår med efterrätter så hade den meningen fått mig på andra tankar. Det låter fantastiskt. Var ju och tågluffade med två kompisar för 3-4 år sen och har många riktigt fina matminnen därifrån. <3 mat-Italien!

2014-06-27 @ 09:13:38
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Så lägligt med detta krogtips i Rom! Åker dit i slutet av juli. Jag älskar vegetarisk mat och avgudar tomater så dina val på menyn, med lite hjälp från hovmästaren, skulle jag gärna efterapa!

Gärna mer tips om Rom, do's and don'ts...

Kram!

2014-06-27 @ 13:01:42
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0