Zucchinibröd

Av alla mjuka kakor i hela världen har jag två favoriter - mammas mjuka pepparkaka och Lilla Matdérivens zucchinibröd. Sistnämnda är fin att äta med en klick smör (om man är på det humöret) eller precis som den är.
 
 
Tre dagar har gått på min semester och jag har än så länge mest hängt i Mölndal tillsammans med mina föräldrar, Isbjörnen och min storebrors familj. Ikväll ska jag och Calle ta med mina två äldsta syskonbarn till Liseberg och jag vet inte vem som är mest exhalterad. Min favoritkarusell (om man ens kan kalla den så...) är sagoslottet som inte innehåller loopar, ryckiga rörelser eller höga höjder. Right up my alley.
 
Zucchinibröd
2 st
 
7,5 dl grovriven zucchini
1,5 dl rapsolja
2 dl agavesirap
3 ägg, vispade

7 dl dinkelmjöl, siktat
0,5 dl krossade linfrön
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk salt

2,5 dl valnötter, grovt hackade
 
Sätt ugnen på 180°. Pensla två brödformar med rapsolja. Blanda de blöta ingredienserna i en stor skål och de torra ingredienserna i en annan skål. Sikta ner de torra ingredienserna i den blöta och rör ihop till en smet. Rör i nötterna, fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ungefär 40 minuter tills kakan är genomgräddad - kolla med en provsticka! Låt svalna en stund innan du skivar brödet.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman

Lät supergott, aldrig tänkt på att man kan köra ner zucchini i bröd :)

2014-07-02 @ 19:30:07
URL: http://ninnzan.se/
Postat av: Desiree

Mums, låter väldigt gott. Blir extra saftigt och gott med zuccinin. Förstår med en gång när jag läser receptet att detta snabbt blivit en favorit. Forsätt njuta av semestern.

2014-07-02 @ 21:18:00
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Sagoslottet! Kanske skulle testa det istället för farfarsbilarna nästa besök. Inte heller mycket för Helix och annat som går snabbt.
Undrar om jag bakat nåt liknande. Mamma brukar ju ha endel zucchini i trädgårdslandet som hon gärna ger bort. Då gäller det att vara påhittig.

2014-07-03 @ 22:14:54
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Annafridan

Bakade det här brödet/kakan igår, och jäklar vad gott det är! Det här kommer att bli en ny favorit hemma hos oss. Tack för receptet och trevlig helg!

Svar: Tjoho, kul att höra! Hoppas att även ni får en fin helg!
Charlotta Ljungblad

2014-09-14 @ 03:24:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0