Nästan en västerbottenpaj
Oj, vilken helg. I söndags morse staplade vi hem vid fem-snåret, lyckades somna trots att det var ljust och vaknade sex timmar senare, knappt utvilade. Precis som det ska vara när ens bästa vänner har gift sig.




Att ha bröllopsfest på Pommern var en alldeles fantastisk idé. Jag kände mig lite som en sjöman hela kvällen och fick hålla mig från att brista ut i spontandans och sjunga Anchors away.

Jag och Calle gjorde snittarna som vi åt till champagnen och förutom fröknäcke, piroger och parmesankex gjorde vi en hemmasnickrad variant av västerbottenpaj som blev väldigt god!
Typ en västerbottenpaj
många
färdiga smördegsplattor
philadelphiaost
riven västerbottensost
salt, nymald svartpeppar
cocktailtomater, tunt skivade
finhackad gräslök
(ägg till pensling)
Sätt ugnen på 225°. Blanda philadelphiaost och riven västerbottensost, smaka av med salt och peppar. Låt stå en stund i kylskåp så att röran sätter sig. Ta fram frysta, färdiga smördegsplattor och lägg på en plåt. Låt tina något. Pensla med ett uppvispat ägg och bred sedan på västerbottenröran. Lägg på tomater och grädda i ugn i ungefär 15-20 minuter. Låt svalna på galler och skär i mindre bitar.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna
Sååå fint! Tycker det är roligt med bröllop som har lite karaktär och hålls på något speciellt ställe, har ett tema osv (men inte för wacky) och detta var ju jättefint! Och goda snittar - mums!
Postat av: Sofie Mumsfillibaba
Sååå roligt det är att gå på bröllop! Speciellt om det är nära vänner. Vilka fina snittar ni fixade!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Emmy
Åh, vilket underbart ställe att ha bröllopsfesten på!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback