Cesarsallad

Det är varma dagar i Göteborg och vi äter kall lunch, sen middag och dricker iste i mängder. Det har varit en hemma-helg deluxe och vi har mest gått omkring och skrotat och tittat på film men idag gick vi ner på stan för att köpa glass men hamnade istället på Paddan - inte de tråkiga nya båtarna utan den fina gamla varianten i trä - och fick en guidad tur i vår hemstad. Och vad fin den är, den här staden. Ful-fin på något sätt.
 
 
Ibland blir man så hemmablind att man lite glömmer av att uppskatta det man har runt omkring sig men i år firar jag och Göteborg 10 år tillsammans och jag ska försöka bli lite bättre på att ta tillvara på godbitarna som finns här. Som att promenera i Trädgårdsföreningen, ha picknick vid Röda Sten och besöka Liseberg lite oftare än en gång vartannat år.  
 
 
De här riktigt varma dagarna är jag inte speciellt sugen på mat mitt på dagen men Calle Skalman Ljungblad får tunnelseende om han inte får mat i sig regelbundet så igår slängde vi ihop en enkel cesarsallad till lunch. Vi gör alltid efter Pickipickis recept med kyckling till Calle och quornfilé till mig. Den här gången glömde vi krutongerna men med extra parmesan och dressing gick det finfint ändå. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Lotta i Två små kök

Va härligt det ser ut! Måste komma ner och "göra Göteborg" by Summer! Det är väl enda lilla nackdelen att det blir varmt på nätterna och svårare att sova bra, men det tar vi! Och så håller man igång med lätt och gärna kall mat - Caesarsallad är en favvo!

Vi ses säkert snart i Götet - snart dags att hälsa på igen!

Kram!

Svar: Ja, tjoho! Klart du ska komma ner! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-07-22 @ 18:47:40
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Moma

Haha, den där långvariga knäckeperioden har jag också varit inne i... de senaste 15 åren i alla fall. Knäcke är bäst, ingen protest! Ha det fortsatt fint i sommarvärmen!

Svar: Tack detsamma, kompis! Hoppas allt är bra i Stockholm!
Charlotta Ljungblad

2014-07-25 @ 09:31:52
URL: http://momaskitchen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0