Crostini med pepparrot
Så kom vardagen igen och jag försöker komma in i rätt fredagskänsla. Det går sådär. Med jul, nyår och allt annat blir det lite upp och ner med vardag, rutin och sådant som jag vanligtivs mår bäst av men med två jobbdagar i bagaget börjar det ordna upp sig igen. Skönt.

Av alla rötter i hela världen är pepparroten den bästa jag vet. Helst äter jag den riven på en rostad smörgås (måste provas!) eller så köper jag mjukostvarianten och äter med, erm, sked. True story. På nyår gjorde vi de här überenkla crostinisarna med pepparrotsröra som blev en smärre succé. Receptet kommer från Aromatiska Blad.
Crostinis med pepparrotsröra
4 portioner
1 kruka gräslök
pepparrot, riven (efter smak och tycke)
2 dl gräddfil
färdiga crostinis (sådana som finns på påse)
salt, nymald svartpeppar
Häll upp gräddfilen i kaffefilter och låt rinna av i några timmar. Blanda med salt, peppar, gräslök och riven pepparrot. Lägg en klick på crostinisarna precis innan servering.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Longevity - en blogg om hälsa
Jag gillar pepparrotssås till Fläskkorv, eller gillade, har blivit vegetarian igen :-)
Postat av: Moma
Pepparot är verkligen fina grejer, jag älskar det men äter det alldeles för sällan! God fortsättning på dig fining!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtensson kök
Det är en upppiggande sak den där pepparroten, som en käftsmäll fast på ett härligt sätt!
Och fredagskänslan är väldigt svår att känna när dagarna flyter ihop, nästan så det är lite synd. Men bara nästan!
Kram på dej
Postat av: michaela- mamma till tre 💗
mmm. så gott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Hanna
Åh mums, älskar enkla, goda tilltugg!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback