Vietnamesisk nudelsallad

0,5 gurka, i tunna skivor
2 morötter, i tunna skivor
2 dl edamamebönor
400 g fast tofu (+ev soja och sesamfrön)
1/3 isbergsalladshuvud, grovt hackat
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackad
2 vitlöksklyftor, rivna
4 cm ingefära, riven
1 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker
Åh så gott detta lät. Jag har faktiskt varit sugen på precis något sådant här, någon slags asiatisk sallad. Mmmm ditt recept passar perfekt.
Jaaaa nu längtar man stort efter våren. Vi hade en superhärlig vårdag här faktiskt idag med sol och ca 10 grader. Helt underbart.
Kram!
det här såg verkligen underbart gott. och ja, rosévin en varm sommardag..längtar!
Mums! Jag älskar mat med asiatiska smaker. Köper du de frysta edamamembönorna som ligger i sin skida eller finns det andra? Jag undrar också om det är något särskilt märke på tofu som du rekommenderar? Jag har testat en sort från vår matbutik som var god i soppa, men inte alls när vi försökte steka den. Tacksam för tips :-)
Kramar.
mmm. tofu. mmm. nudlar. mmm. asiatiskt. vi gjorde nåt liknande den här för någon månad sen, så jädra gott! och ofelia åt som en häst. alltså, mer än häst än vad hon brukar. större häst. en björn kanske?
Jag längtar också! Och eftersom vi mellan storm och regn av typ någon-öppnade-en-kran har vi 10 grader och det känns ganska vårigt. Har provat lågskor några dagar (med strumpor), lite kallt men värt det. :)
Kram