Vietnamesisk nudelsallad

Idag har solen tittat fram, flera minuter i streck dessutom. Det var inte igår, om man säger så. Om jag fick akut längtan efter våren? Ja. Om jag fick akut längtan efter allt man gör på våren? Ja. Om jag fick akut längtan efter uteservering en tisdagkväll, rosévin och skor utan strumpor? OH, JA. Håll ut, kära ni, det är inte långt kvar nu.
 
 
Receptet på den här vietnamesiska nudelsalladen hittade jag hos Ann-Louise och förutom att byta ut räkor mot tofu har jag inte ändrat något alls. Rekord, så säg?
 
Vietnamesisk nudelsallad
2 portioner + matlåda
 
200 g risnudlar
0,5 gurka, i tunna skivor
2 morötter, i tunna skivor
2 dl edamamebönor 
400 g fast tofu (+ev soja och sesamfrön)
1/3 isbergsalladshuvud, grovt hackat
2 dl rostade cashewnötter, grovt hackade
3 salladslökar, tunt skivade
1 dl färsk koriander, grovt hackad

2 vitlöksklyftor, rivna
4 cm ingefära, riven
1 tsk sambal oelek
4 msk japansk soja
2 msk pressad lime
4 msk vatten
2 msk muscovadosocker
 
Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan. Tillaga nudlarna efter anvisning på paketet. Hacka, skiva och riv grönsakerna. Blanda med nudlar, grönsaker och sås. Skär tofun i mindre bitar, häll på soja och rulla i sesamfrön. Stek tills tofun har fått yta. Toppa salladen med koriander, cashewnötter och tofubitarna. Servera direkt.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Åh så gott detta lät. Jag har faktiskt varit sugen på precis något sådant här, någon slags asiatisk sallad. Mmmm ditt recept passar perfekt.
Jaaaa nu längtar man stort efter våren. Vi hade en superhärlig vårdag här faktiskt idag med sol och ca 10 grader. Helt underbart.
Kram!

2014-02-17 @ 20:57:46
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

det här såg verkligen underbart gott. och ja, rosévin en varm sommardag..längtar!

2014-02-17 @ 21:07:34
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Emmy

Mums! Jag älskar mat med asiatiska smaker. Köper du de frysta edamamembönorna som ligger i sin skida eller finns det andra? Jag undrar också om det är något särskilt märke på tofu som du rekommenderar? Jag har testat en sort från vår matbutik som var god i soppa, men inte alls när vi försökte steka den. Tacksam för tips :-)
Kramar.

Svar: Ja precis, köper ofta de frysta men inte de som ligger i sin skida utan de som redan är skalade! Tror att det är typ Findus, om jag inte minns fel. Tofun brukar jag köpa Kung Markattas naturella, den är grym!
Charlotta Ljungblad

2014-02-17 @ 21:47:23
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Pernilla

mmm. tofu. mmm. nudlar. mmm. asiatiskt. vi gjorde nåt liknande den här för någon månad sen, så jädra gott! och ofelia åt som en häst. alltså, mer än häst än vad hon brukar. större häst. en björn kanske?

Svar: Haha! Puffen, en snel hest. Såklart.
Charlotta Ljungblad

2014-02-18 @ 11:41:05
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Hanna

Jag längtar också! Och eftersom vi mellan storm och regn av typ någon-öppnade-en-kran har vi 10 grader och det känns ganska vårigt. Har provat lågskor några dagar (med strumpor), lite kallt men värt det. :)

Kram

Svar: Ååååh, lågskor! OM jag längtar dit. Men, snart så! :=) Kram, kompis!
Charlotta Ljungblad

2014-02-19 @ 10:38:38
URL: http://matarkivet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0