Morotssallad med pecannötter och feta
Vi hoppar över kallpratet om hockeyn, va? Mm. Tänkte väl det. Ska vi gå direkt på salladen? Vi gör det, va?

Jag vill gärna ha sallad (och tabasco) till det mesta jag äter. Ingen isbergssallad, utan helst en råkostig variant eller möjligtvis spenat. Den här salladen hittade jag hos Anne för ett ganska bra tag sedan och jag hade med en liten låda till vår senaste MBT. Salladen är ganska stark, så minska lite på harissan om ni inte gillar när det bränner lite.
Morotssallad med pecannötter och fetaost
4 portioner
4 ganska stora mötter
1 citron, juicen
1 tesked harissa
1 matsked olivolja
salt, nymald svartpeppar
en näve rostade pecannötter
2 msk finhackad persilja, slätbladig
50 g fetaost, smulad
Skiva morötterna i tunna skivor, marinera i olivolja, citronsaft, harissa, salt och peppar. Blanda i resten av ingredienserna precis innan servering.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Home2tiny
Mmm vilken härlig smakkombination, låter o ser hur gott ut som helst, måste yestas. Kramisar Tina
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Linn
Fiiint med harissa för de är jag dålig på att använda! Andra tips på vad man kan ha det till kanske?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Sara på Vardag.nu
Nej fy tusan vad sugen på pecannötter jag blev nu!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback