Morotssallad med pecannötter och feta

Vi hoppar över kallpratet om hockeyn, va? Mm. Tänkte väl det. Ska vi gå direkt på salladen? Vi gör det, va?
 
 
Jag vill gärna ha sallad (och tabasco) till det mesta jag äter. Ingen isbergssallad, utan helst en råkostig variant eller möjligtvis spenat. Den här salladen hittade jag hos Anne för ett ganska bra tag sedan och jag hade med en liten låda till vår senaste MBT. Salladen är ganska stark, så minska lite på harissan om ni inte gillar när det bränner lite.
 
Morotssallad med pecannötter och fetaost
4 portioner
 
4 ganska stora mötter
1 citron, juicen
1 tesked harissa
1 matsked olivolja
salt, nymald svartpeppar
en näve rostade pecannötter
2 msk finhackad persilja, slätbladig
50 g fetaost, smulad
 
Skiva morötterna i tunna skivor, marinera i olivolja, citronsaft, harissa, salt och peppar. Blanda i resten av ingredienserna precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Home2tiny

Mmm vilken härlig smakkombination, låter o ser hur gott ut som helst, måste yestas. Kramisar Tina

Svar: Tack, kul att höra!
Charlotta Ljungblad

2014-02-25 @ 20:24:37
URL: http://hone2tiny.blogspot.se
Postat av: Linn

Fiiint med harissa för de är jag dålig på att använda! Andra tips på vad man kan ha det till kanske?

Svar: Tyvärr inte, är också dålig på att använda det! Vet dock att Lilla Matderiven har haft en soppa med harissa i, om jag inte minns fel!
Charlotta Ljungblad

2014-02-26 @ 11:55:50
Postat av: Sara på Vardag.nu

Nej fy tusan vad sugen på pecannötter jag blev nu!!

Svar: Visst är det gott?! Helt oslagbart i pecannötspaj, dessutom. Gaah. Ge mig. Nu.
Charlotta Ljungblad

2014-02-26 @ 20:17:02
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0