Kosters trädgårdar

En av de finaste kokböcker jag äger fick jag av Calles mamma Bibbi till min födelsedag förra året och trots att jag inte lagat ett enda recept från den här boken - än så länge - har jag läst den från pärm till pärm. Flera gånger. Kosters Trädgårdar är ju egentligen inte en renodlad kokbok utan snarare en berättelse om hur det kommer sig att två människor slår sig ner på lilla Sydkoster och om hur Kosters Trädgårdar växer fram. Numera finns där trädgård, butik och restaurang, varav sistnämnda vann pris för årets hållbara krog under 2012. 
 
 
När vi var bjudna lite festligheter för att fira boksläppet fick vi smaka på några godsaker från boken - bland annat kirskålspesto som jag ska ge mig på att göra så fort det blir varmt och jag kan bege mig ut på kirskålsjakt. Andra receptfavoriter i boken? Bakad purjolök med lavendel och vallmofrön, för att inte tala om rabarber- och fänkålssallad. Tror nog att ni måste åka hit i sommar, va? Det ska jag. Lätt. Kolla in boken här.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Åh, vilken fin bok!! Kram

2014-02-06 @ 12:56:38
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Linda

Åh, det låter både som en trevlig bok och ett härligt utflyktsmål! Jag har aldrig varit på någon av kosteröarna trots att jag har velat åka dit sedan jag läste boken Killbacillen av Viveka Lärn Sundvall som liten. Vi kanske kan göra en Mbt-resa dit i sommar :)?

Svar: Haha, älskar den boken! Älskar alla Tekla-böcker, det var mina absoluta favoriter när jag var yngre och numera har de en hedersplats i min bokhylla :=)
Charlotta Ljungblad

2014-02-06 @ 19:58:31
URL: http://livsaptit.wordpress.com
Postat av: Kim

Vi var på Koster på semester när jag var liten. Jag minns två saker: 1. Att vi cyklade. 2. Att det regnade och regnade och regnade i en vecka.
Jag tror det är dags att ge Koster en chans till revansch...

Svar: Åh, du måste åka dit igen! Där är alldeles ljuvligt fint!
Charlotta Ljungblad

2014-02-08 @ 10:24:45
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0