Kimchin som kom, såg och gick

(om du saknar en bild här, vänligen infoga valfritt fotografi på ett veckogammalt, läskigt, ihopskrumpnat kålhuvud.)
 
Eftersom många säger att vi som bloggar om mat är dåliga på att dela med oss av det som inte blir så bra tänkte jag kort redovisa för hur det gick till när jag bestämde mig för att göra kimchi förra veckan. Jag hade nämligen fått hem tidningen Buffé där de hade ett stort reportage om den trendiga, koreanska delikatessen och tja, jag har ju ätit det innan och tyckte om det så jag bestämde mig för att göra det själv. Hur svårt kan det vara, menar jag? Lite salladskål, kryddor, blanda-blanda, låt stå och klart! Mm. Säkert.
 
Första dygnet låg salladskålen i ett vattenbad, dagen efter blandade jag kryddor, täckte kålen och stoppade ner den i en påse. Så långt bra. Men, sedan kom den. Lukten. 
 
Sedan började det lukta lite mer.
Stinka, nästan.
Nä, inte nästan. Stinka.
 
Två plastpåsar och en burk med tätslutande lock senare stoppade vi in det hela i kylskåpet. 
 
Sedan började det lukta igen.
Den abominabla stanken.
 
Burken fick flytta ut i den lilla trappuppgången som vi inte använder och där stod den, relativt luktfri, fram tills igår när vi bestämde oss för att den borde vara klar. Redan när vi tog av locket kände jag att nja, det här ska jag nog inte smaka. Calle däremot, som vill prova typ allt i matväg började gräva fram salladskålen ur plastpåsarna och rynkade på näsan lite då och då. (Jag satt några meter bort och höll för näsan.) Efter en tugga åkte vårt kulinariska experiment i soptunnan och jag kan konstatera att nästa gång jag blir sugen på kimchi så köper jag en burk. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Fröken Dill

Aha, vad bra, då är det smart att köpa färdig kimchi som jag brukar göra. Har en favvo bland koreanska butiker som säljer den i egen tappning. Brukar tänka att jag kan inte få den godare själv!!!

Svar: Så SANT som det är sagt! Finns ingen anledning att göra egen när man kan få tag på så bra :=) Hoppas du får en fin helg!
Charlotta Ljungblad

2014-02-19 @ 09:48:26
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Anonym

HAHAHA, "den abominabla stanken" - det är banne mig ord och inga visor där! Jag prövade någon syrad historia någon gång som helt enkelt bara typ... jäste. Stoppade en tugga i munnen, kände hur det nästan började fräta på insidan och spottade ut det fortare än kvickt. Jotack, misstag gör vi alla! :)

2014-02-19 @ 11:20:51
Postat av: Plommonet

(jaja, nu får jag dubbelskicka för att jag är för snabb på tangenterna...)

HAHAHA, "den abominabla stanken" - det är banne mig ord och inga visor där! Jag prövade någon syrad historia någon gång som helt enkelt bara typ... jäste. Stoppade en tugga i munnen, kände hur det nästan började fräta på insidan och spottade ut det fortare än kvickt. Jotack, misstag gör vi alla! :)

Svar: Hahahahahaha! Det låter ungefär som den där kimchin, haha! RRRRRYYYS!
Charlotta Ljungblad

2014-02-19 @ 11:21:27
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Hahaha! Fyfa-an vad glad jag är för att fler än jag misslyckas då och då. Jag är inne i en dålig streak nu, totalfail på middagen idag (vi åt frukost till middag istället) och igår gjorde jag en soppa som blev... Tja, inte god. Och förra veckan samma sak! Inte bra!

Svar: Hahaha! Jag VET! Vissa veckor är liksom lite mindre bra än andra :=D Hoppas du får en fin helg och att buden haglar in över lägenheten!
Charlotta Ljungblad

2014-02-19 @ 20:51:45
URL: http://vardag.nu
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

hahah.....underbart experiment!
Synd att det inte gick så bra.

Svar: Ja, jag vet! Men meh, vissa saker kan man helt enkelt nöja sig med att köpa :=) Hoppas ni får en superfin helg, kompis! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-02-19 @ 21:35:20
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Mårtensson kök

Ja men så kan det ju gå! Huvudsaken man lär sig något av sina misstag:) Vi bakade ett bröd en gång som var väldigt avancerat, var till o med hos ett bageri i stan och köpte något maltgrejs för att få till det enligt konstens alla regler. Sen tog vi varsen tugga och spottade det rakt i vasken! Ökr, rent ut sagt.
Dåär det tur att det finns godare att köpa:)

Svar: Hahaha! Ja, sant - tur det! Hoppas ni får en superfin helg! Kram!
Charlotta Ljungblad

2014-02-19 @ 22:11:33
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Urk på burk! Jag menar i plastpåse... Har inte smakat kimchi faktiskt men förstås sett att det är supertrendigt och då kommer ju recept på hur man gör själv överallt. Verkligen modigt att ge sig på det. Jag skulle aldrig komma på tanken :-) Har ni kommit på vad som gick fel? Törs du prova igen :-)

Kram och trevlig helg!

Svar: Nä, ska jag vara ärlig har jag ingen aning, och NEJ - det där provar jag inte igen, haha! Vissa saker är liksom bättre att köpa, tror jag. :=) Trevlig helg, kompis!
Charlotta Ljungblad

2014-02-20 @ 21:09:09
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Emmy

Ha ha... Jag dör av skratt! Jag har själv aldrig testat, men är grymt imponerad av hur länge ni höll ut.

Svar: Haha! Jag med. Åh, det var HEMSKT! Vilken stank!
Charlotta Ljungblad

2014-02-21 @ 23:14:16
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Kim

Men OJ! Men NEJ! Men HA HA HA
Tack för att du delar med dig - det blev ju en rolig historia iallafall.

2014-02-22 @ 09:43:00
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sus

Haha,

JAg tror som du säger att det är viktigt att även dela med sig av sina misstag! Och roligt!!

Jag tror ju att i Korea så brukar familjerna ha ett extra kylskåp just för deras Kimchi.

Jag hade en Kimchi period tidigare i livet. DEt brukade gå bra, jag använde en stor pyrex-glas-form vars lock upp och ner också pressade kålen.

2022-02-05 @ 20:19:19
URL: http://aroomofmyown.blogg.se/
Postat av: Sus

Haha,

JAg tror som du säger att det är viktigt att även dela med sig av sina misstag! Och roligt!!

Jag tror ju att i Korea så brukar familjerna ha ett extra kylskåp just för deras Kimchi.

Jag hade en Kimchi period tidigare i livet. DEt brukade gå bra, jag använde en stor pyrex-glas-form vars lock upp och ner också pressade kålen.

2022-02-05 @ 20:20:15
URL: http://aroomofmyown.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0