Drinktips - Whisky sour med rhubarb bitters

Eftersom både jag och Calle är hemma om dagarna nu för tiden har vi helt tappat all uppfattning och tid och rum. Är det måndag, onsdag, söndag? Ingen vet säkert. Frukost äter vi vid lunch och resten av dagen går vi mest omkring här hemma och skrotar. Tar en promenad om andan faller på, handlar lite mat, städar, läser tidningen...
 
 
Någon undrade om jag druckit den där champagnen ännu, den vi lade på kylning i april någon gång. Och nej, det har vi inte. Men däremot öppnade vi en mini-flaska Moët samma dag som vi kom hem från BB. Och det satt fint, kan jag lova. Ikväll blir det nog däremot en drink - det är ju trots allt #flamingofredag - och jag har tänkt att Calle ska få göra den här godingen till oss:
 
Whisky sour med rhurbarb bitters
1 drink
 
4,5 cl bourbon
3 cl färskpressad citronjuice
1,5 cl sockerlag
4-ish droppar rhubarb bitters
is
 
Blanda alla ingredienser i en shaker med isbitar. Häll upp i isfyllt glas och smaka av med (eventuellt mer) sockerlag eller bitters. Har ni annan bitters hemma funkar det såklart lika bra - kanske mint kan vara något?

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Den där pipettflaskan ser oerhört tjusig ut, sån har vi aldrig sett tidigare. Vart hittar man en sådan, tro?
Tycker era dagar låter synnerligen trevliga, helt och hållet i vår smak och takt!
Ha en fin, avkopplande och skön helg,
kramar till er

Svar: Vi köpte den i en liten affär i Brooklyn! Undrar om de kanske har sådant på Systemet här?! Antar att det är det enda stället som får sälja i alla fall, för det är ju alkohol i. KRAM!
Charlotta Ljungblad

2014-12-19 @ 17:27:56
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Emmy

Det är inte för inte de kallar de två första månaderna för smekmånader. Den där första tiden är helt ljuvlig och kommer aldrig igen, så njut på i er lilla bubbla. Ha det så härligt i Skåne. Stor kram.

Svar: Hon är verkligen snäll, lilla Clara, även om det känns som att typ ALLT tar megalång tid. Ut och promenera? Jajemän, med tre timmars förberedelse. Haha! Nåväl, bara att vänja mig och släppa mitt sedvanliga pedantiska jag, antar jag! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-12-19 @ 18:35:00
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0