Toves dillpannacotta

Det här årets upplaga av för-nyår bjöd på löjligt många goda amuser - bland annat den här fina dillpannacottan som Tove hade gjort. Dill har alltid varit en av mina favoritkryddor all-time och i ett grått, regnigt och kallt väder är det fint att bli serverad något som ger en hopp om att det kommer en sommar igen.
 
 
Det gör den här fina lilla amusen, kan jag meddela. Helt klart något som jag överväger att bjuda på när vi firar in det "riktiga" (tror ni, ja...) nyåret om några veckor. Jag fick för övrigt en helt vegetarisk variant utan räkor och det funkade fint det med.
 
Toves dille på dill
6 små portioner

2 gelatinblad
2 dl babyspenat
3,5 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
ca 1 dl hackad dill
räkor, laxskivor eller annat att garnera med
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst fem minuter. Fräs spenaten i smör och smaksätt med salt och peppar. Mixa samman gräddmjölk, spenat och dill. Häll i en kastrull och sjud upp. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem hela i smeten tills gelatinet har smält. Häll pannacottan i portionsglas, låt svalna och ställ sedan  in i kylen några timmar. Garnera precis innan servering. (Sötpotatischipsen som syns på bilden var väldigt goda till! Sätt ugnen på 120°. Tvätta och skala sötpotatisen. Skiva tunt och lägg ut på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och valfri krydda, grädda tills de är knapriga - håll koll, det kan gå snabbt!)

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Linda

Gott! Gjorde något liknande förra nyår fast toppade med rom och det blev sååååå gott!

Svar: Kul! :=)
Charlotta Ljungblad

2014-12-14 @ 20:38:03
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

Den lägger jag på minnet. Låter väldigt trevligt! Dill är högtid för mig: midsommar, påsk och jul. Och dillchips. Då är det fest!:)

Svar: Men visst är det? Festkryddan nummer ett! :=) Gud vad jag längtar efter dillchips, har inte ätit ett enda på flera månader pga gallstenen.
Charlotta Ljungblad

2014-12-14 @ 22:13:46
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Therése S

Oj oj vad gott det ser ut.

Svar: Tack, kusin! Det var det verkligen!
Charlotta Ljungblad

2014-12-15 @ 07:35:07
URL: http://femalecurves.se
Postat av: Mårtenssons kök

I vårt kök har vi ett talesätt som Håkan uppfann en gång. "Man kan aldrig överdosera dill!" Så heja Tove säger vi!
KRAMAR

2014-12-15 @ 22:35:42
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0