Nytt år, nya löften

Jag är personligen alldeles för lat för att orka göra en rigorös sammanfattning med tillhörande bildkavalkad från varje månad under året som gått. Jag kommer ju knappt ihåg vad jag gjorde för tre dagar sedan, och stora delar av min vår var en dimma av Hönökaka och korvbröd pga graviditeten. Men - det är ju ändå på sin plats med någon form av årsbokslut, och så även i Matrepubliken.
 
Hej Charlotta och gott nytt år till mig själv! Har 2014 varit bra?
Tack! Jo, men det tycker jag absolut att det har varit. Kanske inte ett år som går till mathistorien direkt men några höjdpunkter har det varit.
 
 
Kul! Berätta! Vad var egentligen bäst med matåret 2014?
Vi hade en väldigt fin kväll på Vinegar Hill House i Brooklyn när vi firade Alex och Adams för-bröllopsdag. Inget extravagant alls egentligen men fint, stämningsfullt och väldigt speciellt för oss alla, av olika anledningar. En annan kväll jag kommer minnas länge var en helt vanlig lördag i april när jag och Calle satt på Familjens uteservering och drack Bloody Marys men ok, matmässigt måste jag nog ändå säga att besöket på E'nosteria i Rom var något av det bästa jag varit med om, någonsin. Faktiskt.
 
Hur har det varit med matlagningen hemma, då?
Mjo, eftersom vi i början av mars fick reda på att vi väntade barn känns de första vårmånaderna som en enda stor dimma av kolhydrater och Hönökaka men det ordnade upp sig till sommaren får man nog säga. Den här hösten har jag ju bakat en hel del vilket har varit ett bra tidsfördriv när jag har varit sjukskriven. Calle däremot har kört all-in när det kommer till långkok och jag har faktiskt återupptäckt finessen med en enkel (men ack så god!) pasta till middag. 
 
Några lågvattenmärken? 
Det finns det väl alltid? Billys vegetariska panpizza var min räddning i våras när i-n-g-e-t annat gick ner, till exempel. Inte speciellt matbloggsvänligt, om man säger så. Haha.
 
Några planer för nästa år, matmässigt?
Kanske att jag fortsätter bara och ha eget bröd i frysen så vi slipper köpa? Det är ju så mycket godare med hembakat bröd. Försöka hålla nere matkostnaderna, dessutom, och planera lite mer.
 
 
 
Och planerna för Matrepubliken, då?
Jag har ju tagit mig i kragen och gjort en facebooksida till Matrepubliken, vilket är lite av en bedrift med tanke på hur icke-aktiv jag är på facebook. Men, den här facebookvägraren måste ändå erkänna att det är väldigt kul att kunna se vilka som läser här, och ha en annan sorts kontakt på facebook än vad man har här på bloggen. Det är ett roligt komplement, helt enkelt.
 
Uanför Matrepubliken då, vad händer?
Livet numera handlar såklart väldigt mycket om LSH. Hon är snart en månad gammal och vi lär oss fortfarande mycket om varandra. Varje dag. Men, jag måste ändå säga att allt jag blivit matad med som gravid (livet kommer få en helt annan mening, livet innan kommer kännas så meningslöst) - jag känner inte alls så. Jo, livet ÄR annorlunda, fast faktiskt ändå precis samma. Bara med en ny femtio centimeter lång dimension. Livet innan är även livet nu, helt enkelt.
 
Några önskningar till 2015?
Jag har bara en, ödmjuk önskning och det är att alla ska få vara friska. Nu är ju tyvärr inte fallet så i vår familj, som ni vet, så jag får väl önska att ALS är en sjukdom vars gåta kommer lösas så småningom. På det lite mer ytliga planet hoppas jag att vi får en fin sommar, att vi kommer iväg till NYC/Pennsylvania som planerat, att det blir många, långa turer med båten och att vi kommer att träffa våra Malmövänner lite oftare nu när min kära exil-ålänning är tillbaka i södra Sverige igen.
 
I matväg, då?
Att jag ska få till Life Café-perfekta huevos rancheros hemma!
 
Ett traditionsenligt TACK till alla er som tittar in här och kommer med hejarop och fina hälsningar. Utan er hade Matrepubliken varit bra mycket tråkigare. Gott nytt år till er alla!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Kim

Vilket fint inlägg Charlotta!
Gott nytt år till dig och familjen! Kram.

2014-12-29 @ 10:26:09
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Håller med ovanstående dam och önskar ett riktigt gott nytt år! Kram!

2014-12-29 @ 15:32:05
URL: http://vardag.nu/
Postat av: Desiree

Gott Nytt År till dig Charlotta. Jag hoppas att din önskan om att ni får vara friska går i uppfyllelse. Ett fint och händelserikt år i år både matmässigt och mer privat med söta Clara som kommit till världen. Jag hoppas att erat 2015 blir riktigt bra och underbart på alla sätt.
Hembakat bröd är sååå gott. Jag är lyckligt lottad som lärt känna en tjej som bakar som sin hobby och levererar bröd till några av oss vänner här i Basel. Men jag gillar även att baka själv. Det är något rogivande med att just baka.
Varma kramar och Gott Nytt År!

2014-12-29 @ 19:37:48
Postat av: Sofie

Fin summering av året. Hoppas på ett fint 2015!
Gott nytt år!

2014-12-29 @ 22:33:45
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

För att inte "orka" göra någon summering av året tycker jag du har lyckats strålande :-) Trevlig läsning! Har missat din facebook-sida men ska kolla! Ska nog fundera på om det kan vara något för mig också... Önskar dig och familjen ett riktigt gott nytt år - tack för i år!

Kram Lotta

2014-12-30 @ 14:40:17
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Elin

Vilken fin summering! Ser fram emot att hänga här även 2015 :)

Svar: Tack! Och hurra! God fortsättning!
Charlotta Ljungblad

2014-12-31 @ 10:22:21
URL: http://www.ragazze.se
Postat av: Linda

Gott nytt år! Tack för en fin sammanfattning av året - det är så härligt med bloggare som du som känns så ärliga och inte bara målar upp en fasad, det är mycket trevligare att läsa ärliga inlägg. Och egentligen, vad är det för fel på hönökaka? ;)

Jag håller tummarna för ett friskt och glatt 2015 för er alla och ser fram emot att ses snart och att få träffa lilla LSH.

Kram

2015-01-02 @ 15:45:10
URL: http://livsaptit.nu
Postat av: Emmy

Jag tycker det är kul att blicka tillbaka och göra en årskrönika för mycket som hänt glöms bort (men det tar ju sin lilla tid...). Ni har ju haft ett fint år och med en stor händelse i och med att er familj blev större. Och vad kan vara större. Det går inte att föreställa sig innan hur mycket man kan älska sina barn. Hur mycket man än älskar sin man.
Jag tycker att bloggen, FB och IG fungerar alla olika och jag tror att det är olika som läser/följer dem.
God fortsättning och så hoppas jag vi ses det nya året! Kram!

2015-01-02 @ 19:20:59
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Mårtenssons kök

En synnerligen intressant intervju, du måste ha haft en väldigt bra reporter på besök:) Din inställning till det där med bebislivet, tycker vi låter skön och avslappnad. Och att du dök upp på fejan var väl en trevlig addering, det blir ju vad man gör det till!
Och ja, vi ser fram mot att hänga med dej in i framtiden och se hur det går med dom där huevosen.

Kram på dej och god fortsättning

2015-01-03 @ 19:00:04
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Moma

Gott nytt år och stort Grattis och HURRA till Lilla Snabba Hesten (jag tror inte jag har sagt det förut va? Öh, Im loosing it, vet inte om det är åldern, mörkret eller VAD det är!)

2015-01-03 @ 20:11:00
URL: http://momaskitchen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0