Kaffekola med salt
KOLA. Vi brukar nästan alltid göra espressokola till jul, men det här året slog vi på stort och provade ett nytt recept på kaffekola med salt på toppen. I många recept ska det ju vara kokt kaffe i kolasmeten men jag tycker det blir godast med malda kaffebönor så vi (som enbart har Nespressomaskin hemma) öppnade en kapsel och hällde ner i smeten.

Det där med kaffe och salt får man nästan smaka av själv, jag föredrar när det är stark kaffesmak och hade nästan kunnat ha i lite till i smeten. Faktiskt. Prova er fram.
Kaffekola med salt
sisådär 40 bitar
2 dl vispgrädde
2 dl socker
1 dl ljus sirap
2 msk smör
0,5 tsk ekologiskt vaniljpulver
2 tsk kaffepulver (malda kaffebönor)
1 krm salt, eventuellt lite till
Blanda grädde, socker, sirap, smör, ekologiskt vaniljpulver, kaffepulver och salt i en kastrull. Koka upp och låt koka på medelvärme tills smeten är 120°, vilket borde ta ungefär 20 minuter. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (vi använde en som är 15*25). Låt svalna i kylen och skär sedan i bitar. Slå in i smörpapper och förvara i kylskåp.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ninni - Vimsiga mamman
Mumma!
Postat av: Anonym
GEEE MIIIIIG!!!!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Sara på Vardag.nu
Jag dricker inte kaffe, men saker som smakar kaffe gillar jag. Kaffekola låter som något jag borde prova :D
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback