Grundrecept på saftsås

GRÖT. Risgrynsgröt är, och har alltid varit, något av det bästa jag vet när det kommer till julmat. Jag är ju generellt inte sådär überförtjust i det mesta som serveras på julbord (detta kött- och fiskvansinne, hu!) så en enkel skål med risgrynsgröt och en skiva vörtbröd och lite stark ost till det makes Charlotta a happy julfirare, om man säger så.
 
 
Saftsås brukar jag göra genom att gräva fram saft från frysen och sedan koka upp den med lite vatten och potatismjöl. Jag har nämligen alltid en bunke med mammas och pappas jordgubbssaft i frysen att nalla lite från när andan faller på. Perfekt.
 
Grundrecept på saftsås
4 portioner
 
1 dl jordgubbssaft
2 dl vatten
1 msk potatismjöl (+lite vatten)
 
Blanda saft och vatten i en kastrull. Späd ut potatismjölet med lite vatten och rör ordentligt så att det inte finns kvar några klumpar. Blanda ner i saften och sätt igång värmen på spisen. Låt koka upp under omrörning. När såsen börjar bubbla är den klar. Plocka bort från plattan och kyl. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Moma

SAFTSÅSEN! Den hade jag helt glömt bort, har för mig att vi fick det i skolan till risgrynsgrötspudding (heter det ens så?).

2014-12-15 @ 13:50:08
URL: http://www.momaskitchen.se
Postat av: Skåningen

Helt rätt, saftsås ska det vara o inte mjölk!

Svar: Indeed so!
Charlotta Ljungblad

2014-12-16 @ 10:06:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0