Getosttoast med citronsirap

De senaste veckorna har jag återupptäckt en gammal kompis, den klassiska getosttoasten som jag så ofta åt till middag back in the days. Det är ju faktiskt något av det bästa som finns, kombinationen av getost, något sött och nötter på toppen. Den här gången var jag lite wild n crazy och ringlade över en citronsirap istället för bara honung. Grymt gott! Receptet hittade jag hos Pernilla.
 
 
I originalreceptet ska man ha blandade nötter men vi hade bara pinjenötter hemma. Några valnötter hade varit fint till också, tror jag. Ju mer nötter desto bättre, som man brukar säga.
 
Getosttoast med citronsirap
2 portioner
 
2 st rostbröd
100 gr chevré
70 gr nötter (vi hade pinje hemma!)
 
1 citron
0,5-1 dl farinsocker
 
Pressa ur citronsaften i en kastrull. Finriv citronskalet och tillsätt det tillsammans med farinsockret. Rör tills sockret lösts upp. Låt sirapen koka upp. Skumma väl och låt sjuda sakta i ungefär 20 min tills den blir simmig. Låt sirapen svalna. Sätt ugnen på 225 grader. Skiva chevrén och lägg på mackorna. Strö över nötterna. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ringla över sirapen precis innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Nom nom nom... Detta kanske rent av blir en av snittarna till nyår!

Svar: Oh, bra idé! Hurra!
Charlotta Ljungblad

2014-12-28 @ 02:28:23
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lena i Wales

Ser gott ut, fast skippar citronen p g a allergi!
God fortsättnig!

2014-12-29 @ 08:41:26
URL: http://lenaiwales.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0