Pizza på smördeg

 
Det här med att göra pizza på smördegsbotten introducerade Minnas mamma för mig när vi var på Åland för några veckor sedan. Men alltså, vilken fantastisk idé! Förra söndagen när vi var på Orust gjorde vi en egen variant som vi toppade med rödlök, fetaost, fikon och kronärtskocka. Den här, tillsammans med en matig sallad, fint väder och lyckan över att kunna sitta på trädäcket och äta lunch, gjorde Charlotta till en very happy matbloggare, kan jag lova. Hoppas ni får en fin helg!
 
Smördegspizza
Köp fryst smördeg (vi använde oss av de små plattorna i brist på annat) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt smördegen tina en liten stund och lägg sedan på valfria ingredienser. Grädda i ugnen i 225° i ca 15-20 minuter. Toppa med basilikablad innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Å, löjligt enkelt, I like!! Är ni förresten i krokarna runt bokmässan?

Svar: Det tror jag nog att vi är, ska kolla hur schemat ser ut men är ni i stan måste vi såklart ses!
Charlotta Ljungblad

2013-09-13 @ 20:58:23
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: camilla

Hmm. Låter ju riktigt gott faktiskt!

2013-09-14 @ 14:19:44
URL: http://camillasrum.blogg.se
Postat av: Johanna Karlsson

Grym idé! Ser sjukt smaskigt ut :)

2013-09-14 @ 21:59:28
URL: http://ensmaksak.com
Postat av: Moma

Frågade just Emmy om hon hade nåt tips på vad man kan byta ut chèvren mot om man vill göra något gott med färska fikon och här fick jag svaret- feta! TACK!

2013-09-15 @ 11:02:33
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Kim

Inte alltid (typ aldrig) man orkar knåda egen deg... Då är ju smördegsbotten perfa.

Svar: Men precis, det tar ju sitt lilla tag att göra en riktig pizzadeg som ska knådas, jäsa osv osv. Snark.
Charlotta Ljungblad

2013-09-15 @ 12:28:30
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Hanna

Att man inte tänkt på det innan - kan ju bara bli tokgott!

Svar: Det blev det verkligen, alldeles frasigt och gott!
Charlotta Ljungblad

2013-09-16 @ 14:58:10
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Emmy

Visst är det både smidigt och gott att använda smördeg som botten. Vi gör ofta det som småsnittar istället för förrätt och bjuder på. Supergott att skära i rutor och toppa med någon god färskost innan gratinering och sedan tex ruccola och långsamt rostade tomater vid servering. Gott ihop med bubbel ;-)

Svar: Gott med bubbel - hear you sister! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-09-18 @ 12:23:57
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0