Hautvillers

 
Hjälp. De senaste två dagarna har vi provat så mycket champagne att jag känner mig alldeles fyrkantig. Igår körde vi mot den lilla och ack så mysiga byn Hautvillers som vi blivit tipsade om att besöka. Här bodde Pierre Pérignon, munken som utvecklade metoden för att tillverka champagne. Trots att byn är ganska liten finns det ett gäng champagnehus att besöka och vi stannade till hos två av dem - Pierre Gobillard och G Tribaut.
 
 
På väg hem körde vi förbi Aÿ där champagnemakaren Richard Fliniaux huserar. Hans champagne bjöd våra vänner Martin och Helena på när de gifte sig och vi blev så förtjusta att vi beställde hem några lådor till vår bröllopsfest förra året.Vi hade inte ringt innan och tyvärr var han inte där så vi gjorde en chansning, men det där med öppettider verkar generellt vara lite upp och ner här. Dagens lärdom? Är det en champagneproducent du v-e-r-k-l-i-g-e-n vill besöka? Ring först. Better safe than sorry, som man brukar säga.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy

Vilken underbar resa! Snacka om att vara i himmelriket! Hoppas ni får plats med ett par flaskor i väskorna hem också. Kramar från en som är grön av avund.

Svar: Det är verkligen ett roligt område att resa runt i, och bäst av allt är att jag får chans att öva på min franska :=) Épernay som vi bor i är tyvärr inte en speciellt mysig stad men det väger helt klart upp med alla fina små byar som ligger runtomkring! Vi har köpt med oss en del att ta med hem (12 st!) så det ska bli kul att plocka fram när andan faller på!
Charlotta Ljungblad

2013-09-22 @ 20:02:57
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Hanna

Älskar andra fotot! Och vilka mysiga byar ni kuskat runt i. Segt bara att ni inte hade turen på er sida när det gällde just det besöket. Bättre lycka nästa gång!

2013-09-23 @ 16:18:29
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Maolion

Jättefina bilder :D

2013-09-27 @ 18:44:55
URL: http://maolions.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0