Champagnerapport

 
Om Moët & Chandon spelade på lyx, exklusivitet och glamour var vårt besök på Mercier nästan precis tvärtom - jordnära, prestigelöst och folkligt. Under vårt besök fick vi tuffa omkring med ett litet tåg i de milslånga tunnlarna och samtidigt höra historien om hur Eugène Mercier byggde upp champagnehuset som idag är ett av Frankrikes största och mest populära. Spännande. 
 
 
Den sista dagen spenderade vi enbart i Épernay och trots att det inte var så mycket öppet sprang vi på en riktig pärla på Avenue de Champagne - Paul Etienne Saint German. Vilka trevliga ägare! Och vilken champagne! Helt klart en av höjdpunkterna på resan. Själva staden Épernay däremot, den var väl inte fullt så mysig som vi hade tänkt. Här bor man mest för lägets skull för närheten till många av de små byarna runt om kan man inte klaga på. Överlag skulle jag inte kalla Épernay med omgivningar min nya favoritdel av Frankrike (Biarritz, Beaune och La Rochelle ligger fortfarande i topp!) men det passade ack så bra att åka dit för en långweekend eftersom det är så nära Paris och Charles de Gaulle. Vi lyckades dessutom få med oss ett gäng flaskor hem som ska bli väldigt roliga att prova framöver - återkommer med rapport om det. Nu är det slut med champagnerapport i Matrepubliken, imorgon är det dags för jobb och verklighet igen. À bientôt!

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Åh, det låter som ni haft det alldeles förträffligt fint när man läser dina inlägg. Och det där med små franska byar slår ju det mesta när man pratar charm. Jag vill också!

2013-09-23 @ 14:30:33
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Nina

Och förresten. Vi kommer ju vara i Göteborg tor-sön. Väldigt busy och trötta med långa mässdagar men! Jag tänkte smita ifrån mässan och gå på Liseberg vid tillfälle. Dessutom kommer vi bo precis vid restaurang Bourbon Street och säkerligen äta middag där minst ett par gånger. Så där kanske ni vill joina till exempel?? Jag och E är lite mer flex med att smita iväg överhuvudtaget så you name it! Kram

2013-09-23 @ 14:33:15
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Mårtenssons kök

Vilka fantastiska bilder och reserapporter ni bjuder på, vi blir ju helt gröna av avund! Känns som att det skulle ta emot lite grann att återvända hem till Sverige och jobb efter en sån kanoners resa...

Kramar

Svar: Ja, det tar emot, det kan jag lova! :=) Men nu är det slut på resandet för i år tror jag, ska bli ganska skönt att bara vara hemma också! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-09-23 @ 21:12:35
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Desiree

Så himla kul att få höra om din fantastiska resa till Champagne regionen. Måste börja med att säga att jag älskar fotot på glaset i inlägget nedan om Hauptville. Vilken underbar resa med massor av champagne att prova och olika champagnehus att besöka. Intressant att höra vad ni tyckte och om tipsen om de mindre champagnehusen. Kan tänka mig att det är roligare och mer givande att besöka de mindre husen. Att man får mer av en upplevelse där kontra de stora superberömda som Moet. Jag kommer absolut att gå tillbaka och läsa detta inlägg fler gånger för jag vill hemskt gärna resa hit framöver och göra lite av den resa ni precis gjort.
Kramar!

Svar: Vad kul, hoppas verkligen att ni kommer dit för det var en väldigt fin region! Underbar natur och massor av små söta byar men som sagt, Épernay var sådär.
Charlotta Ljungblad

2013-09-23 @ 21:33:10
Postat av: Hanna

Fortfarande avis, även om Épernay inte var någon höjdare i sig. Kommer det ingen matrapport btw eller det blev liquid dinners mestadels? ;-) Hoppas det inte känns för tungt med vardag igen. Stor kram

Svar: Matrapport blir det ingen, för maten vi åt var ganska meeeh. Tyvärr. Var på en riktigt dålig restaurang sista kvällen (HEMSK risotto!), och den andra kvällen lagade vi egen mat! Kramar!!
Charlotta Ljungblad

2013-09-24 @ 11:45:24
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Champagnen får du behålla för sig själv, men en resa till Frankrike hade inte suttit fel :)

Svar: Nej, en resa till Frankrike kan aldrig gå fel! :=) Längtar redan tillbaka!
Charlotta Ljungblad

2013-09-24 @ 15:07:28
URL: http://vardag.nu
Postat av: Hanna

Huga för trist restaurangmat, särskilt i Frankrike... :( Kram

2013-09-25 @ 11:04:29
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Emmy

Jag är fortfarande grön av avund. Jag måste verkligen åka till Champagne och resa runt!
Berra och jag testa (som du kanske läste) en del champagne på vinprovningen vi var på. Så otroligt kul att kunna testa olika sorter vid samma tillfälle och kunna jämföra. det är inte så ofta man korkar upp flera flaskor samtidigt.

2013-09-26 @ 20:18:29
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0