Basilikaterrin

Det är lite pill med den här terrinen men när den är klar är den ack så värt besväret. Tanken är nog att den ska serveras som förrätt men vi gjorde lite mindre bitar och hade den istället som tilltugg. Receptet kommer från min favoritkokbok all time - Aromatiska Blad.
Basilikaterrin med getost och äpple
4 portioner
4 äpplen
75 g smör
8 skivor vitt formbröd
1 kruka basilika
200 g getost, en mild variant
salt, nymald svartpeppar
4 skivor bresaola, kanske några till
Skala äpplena, klyfta och skär bort kärnhuset. Skär klyftorna i fyra delar och stek dem gyllenbruna i smör. Lägg i en skål. Skär bort kanterna på brödet och mixa med basilikabladen i en mixer tills brödet är grönt. Lägg brödet i skålen med äpplena, tillsätt getost (skuren i mindre bitar), salta, peppra och blanda. Bred ut plastfilm på en bänk och lägg bresaolaskivorna bredvid varandra. Fördela äppelblandningen som en sträng i mitten, tryck till och rulla ihop. Ställ i kylen och skär upp precis innan servering.
Vegetarisk variant
Jag provade att skiva gurka tunt på längden och fyllde sedan på samma sätt som ovan. Var lite svårt att få rullen att hålla ihop så sätt en tandpetare i så håller den sig.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: michaela- mamma till tre 💗
åååh. så gott det där såg ut!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Hanna
Åh, måste nog köpa ett ex av den där boken. Bokmärkes på studs! Kram
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Mårtenssons kök
Det räcker med att vi läser att det är bresaola bland ingredienserna och så är vi sålda helt på receptet!
Kramar
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Sara på Vardag.nu
Fräsigt! Av ingredienslistan att döma är de här jättegoda!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback