Basilikaterrin

 
Det är lite pill med den här terrinen men när den är klar är den ack så värt besväret. Tanken är nog att den ska serveras som förrätt men vi gjorde lite mindre bitar och hade den istället som tilltugg. Receptet kommer från min favoritkokbok all time - Aromatiska Blad.
 
Basilikaterrin med getost och äpple
4 portioner
 
4 äpplen
75 g smör
8 skivor vitt formbröd
1 kruka basilika
200 g getost, en mild variant
salt, nymald svartpeppar
4 skivor bresaola, kanske några till
 
Skala äpplena, klyfta och skär bort kärnhuset. Skär klyftorna i fyra delar och stek dem gyllenbruna i smör. Lägg i en skål. Skär bort kanterna på brödet och mixa med basilikabladen i en mixer tills brödet är grönt. Lägg brödet i skålen med äpplena, tillsätt getost (skuren i mindre bitar), salta, peppra och blanda. Bred ut plastfilm på en bänk och lägg bresaolaskivorna bredvid varandra. Fördela äppelblandningen som en sträng i mitten, tryck till och rulla ihop. Ställ i kylen och skär upp precis innan servering.
 
Vegetarisk variant
Jag provade att skiva gurka tunt på längden och fyllde sedan på samma sätt som ovan. Var lite svårt att få rullen att hålla ihop så sätt en tandpetare i så håller den sig.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: michaela- mamma till tre 💗

åååh. så gott det där såg ut!

Svar: Tack! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-10-03 @ 10:19:49
URL: http://minahjartanochjag.webblogg.se/
Postat av: Hanna

Åh, måste nog köpa ett ex av den där boken. Bokmärkes på studs! Kram

Svar: Jaaa, den är så himla fin!
Charlotta Ljungblad

2013-10-03 @ 13:10:39
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Mårtenssons kök

Det räcker med att vi läser att det är bresaola bland ingredienserna och så är vi sålda helt på receptet!

Kramar

Svar: Jag håller med - äter ju som ni vet nästan inget kött alls men bresaola, DET tänker jag aldrig ge upp.
Charlotta Ljungblad

2013-10-03 @ 20:32:30
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Fräsigt! Av ingredienslistan att döma är de här jättegoda!

Svar: Det blev de verkligen! Som skrivet lite pill men det kan man överleva :=)
Charlotta Ljungblad

2013-10-05 @ 09:51:19
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0