Tack, Kersin Wiklund

Dunderglögg, år okänt.
 
Det här är första gången jag skriver om ett recept innan jag har testat det, men nu gäller det glögg och det är allvarliga grejer. Varje jul sedan vi träffades har vi gjort GP:s dunderglögg men förra året konstaterade vi att nej, nu får det vara nog. Trots att den är väldigt god är den också hiskeligt söt så efter en sockerspeedad glöggkväll bestämde vi oss för att prova ett annat recept nästa år. Det där nästa året är nu, och efter lite undersökningar har vi bestämt oss för att prova en vinbaserad glögg. Återkommer när den är klar med utlåtande och eventuella ändringar!
 
Kerstin Wiklunds glögg
recept från GP
 
2 g kardemummakärnor
10 g kanel
20 kryddnejlikor
1 bit ingefära
0,5 bit pomeransskal
10 cl renat
1 flaska rött vin
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
Krossa kardemummakärnorna och bryt sönder kanelen. Lägg i en väl rengjord glasburk tillsammans med kryddnejlokor, ingefära och pomeransskal. Häll över renat. Låt stå över natten så att kryddorna dras ut ordentligt. Sila bort kryddorna genom ett melittafilter. Häll rödvin i en kastrull, tillsätt strösocker och vaniljsocker. Sjud utan att koka. Tillsätt spritextraktet och blanda ordentligt. Färdig att dricka.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Har aldrig testat (ens att dricka) den där dunderglöggen men har ett recept jag hittade på Kryddburkens blogg som jag använder mig av när jag bjuder på glögg, det är också vinbaserat och liknar detta och den blir jättegod!

Kram

Svar: Oh, då bådar det här gott! :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-11-06 @ 12:09:43
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Ja fy tusan vad söt den är. Söt, men god!
Jag tänker att jag gillar glögg, men sen när jag dricker det så... äh jag vet inte. Men mysigt är det!

Svar: Jag har också någon form av hatkärlek till glögg. Tycker det är kul att göra och gillar hela grejen, men egentligen smakar det ju så himla... sött. Blir alldeles speedad när jag dricker mer än ett pytteglas.
Charlotta Ljungblad

2013-11-06 @ 15:52:03
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Therese

Vi brukar göra den glöggen med vin och renat. Jag tycker att det blir lite för starkt... Så vi har gjort GP's i år och kanske blandar ut den med nåt starkare;)

Svar: Åh, då kanske vi får spä ut vår variant med typ julmust eller något. Haha!
Charlotta Ljungblad

2013-11-06 @ 17:54:04
URL: http://www.delikatesses.se
Postat av: Desiree

Mmmm det här lät gott och som ett väldigt bra recept. Jag gillar inte då glöggen är toksöt. Lagom söt är bäst. Hellre lite för lite än för mycket. Det har ser jag fram emot att prova. Gluwine som de har här tycker jag inte är lika gott som svensk glögg och IKEAs glögg brukar vara toksöt så i år hade jag tänkt gör min egen och detta recept passar perfekt. Vad brukar du andvända för vin? Jag funderar på att köra med en Amarone som har lite sötma och russinsmak i sig.

Svar: Gluwein är SÅ gott!!!! Mums! Vet ännu inte vilket vin vi ska använda men amarone låter ju onekligen som ett bra alternativ! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-11-06 @ 21:07:12
Postat av: Postadress Torslanda

Skriv gärna om hur den blev! Nyfiken!
Hos oss står Dunderglöggen och gottar till sig och sprider ljuvlig juldoft!

Svar: Det ska jag! Åååh, jag älskar doften som glöggspannen för med sig. Saknar den lite i år faktiskt!
Charlotta Ljungblad

Postat av: Mårtenssons kök

Dunderglöggen gjorde vi för första gången i fjol och den står och lagras nere i källaren för snar avsmak.
Vinbaserad glögg liknande denna har vi gjort någon gång tidigare, Håkan älskar den men får ha den i fred eftersom Anki får en fantastiskt smällande huvudvärk... Men å andra sidan gör det inget eftersom det är mest H som njuter glögg i vårt kök:)

Lycka till med nya smakerna,
kramar

Svar: Ska bli mycket spännande att se vad vi tycker om den, får återkomma med rapport!
Charlotta Ljungblad

2013-11-11 @ 17:43:01
URL: http://martenssonskok.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0