Picklad rödlök

 
Här kommer del 2 i Matrepublikens spänande följetång "Syrat - löken, myten, legenden". Något enklare än det förra receptet men ändå ack så gott. Det här, mina vänner, hade jag kunnat äta till precis allt! Pannkakor och syrad lök - check. Bakad potatis och syrad lök - jajemän. Prinsesstårta och syrad lök - inga problem! 
 
Picklad rödlök
4 portioner
 
2 st rödlökar, ganska stora
1 dl ättiksprit, kanske lite mer
1 dl agavesirap
0,5 dl strösocker
3 dl vatten
 
Skala löken och skiva den tunt. Koka upp vatten, ättiksprit, agavesirap och socker och rör runt ordentligt så att sockret löses upp. Dra av från plattan och låt svalna. Lägg löken i en skål, häll över lagen och låt det stå och dra i minst två timmar innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Ann-Louise

Men herre gud vad enkelt! Och trots detta har jag aldrig gjort syrad lök. Denna veckan kanske? Tror du att det funkar ihop med chili? Jag har frysen fylld med det som jag har tänkt ha till lunch och middag då tiden tryter.

Svar: Åh, gör det kompis! Så gott! Hoppas allt är bra med dig!
Charlotta Ljungblad

2013-11-25 @ 08:58:04
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Emmy

Jag brukar inte ens koka lagen. Jag rör enbart vinäger och socker tills det löst sig och blandar med löken, låter den sedan dra en stund.

Svar: Vilka delar vinäger och socker kör du? Låter ju ännu smidigare än att värma upp det!
Charlotta Ljungblad

2013-11-25 @ 20:37:53
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: catta

Och på en blodig biff. Eller vad säger du? :-)

Svar: Hahahahaha. Nä fy fan, där går gränsen. :=)
Charlotta Ljungblad

2013-11-25 @ 20:57:01
Postat av: Mårtenssons kök

We hear you sister, fasen så gott det är, vi hade mycket hellre ätit bara löken och helt hoppat på tårtan - så gott är det!

Svar: Hahahaha, så sant, så sant!
Charlotta Ljungblad

2013-11-25 @ 21:39:09
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Desiree

Syrad rödlök är väldigt gott. Perfekt till pulled pork eller beef enchiladas. Underbara foton från er helg i Björknäs och Stockholm. Lät som ni fick en superskön helg att njuta av. Vad var det för smoothies? De såg smaskiga ut. Våfflor är attans gott och extra gott med hjortronsylt. När jag gör våfflor brukar jag krydda smeten med lite vanlijpulver, citron eller apelsinskal. Brukar ha i lite fint rivna morötter också. Har även provat att ha ner valnötter i smeten. GOtt och blir lite matigare.

Svar: Smoothiesen var värsta exotiska frukt-explosionen! Typ allt du kan tänka dig, och ack så gott! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-11-25 @ 22:48:36
Postat av: Julia

spännande har jag inte tsetat :)

2013-11-26 @ 19:12:35
URL: http://takethetime.blogg.se/
Postat av: Sara på Vardag.nu

Alltså pannkakor och syrad rödlök låter inte så tokigt ändå. Jag tänker typ galetter, fyllda med löken och annat gott. Hmmm.. Tål att tänkas på!

Svar: Mmmmmmm, låter GRYMT! GÖr du galetter på bovetemjöl? Har aldrig provat för vi kör alltid vanliga pannkakor och fuskar...
Charlotta Ljungblad

2013-11-26 @ 21:36:17
URL: http://vardag.nu
Postat av: sofie mumsfillibaba

Min syster brukar massera tunt skivad rödlök med citronsaft. Väldigt gott det också! Sötsyrligt och löken blir inte så stark. Passar också till mycket. Men prinsesstårta...njae... ;)

Svar: Ännu en sak jag borde prova, låter ju perfekt när tiden tryter. Kram! Ses nästa vecka!
Charlotta Ljungblad

2013-11-26 @ 22:18:01
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Sara på Vardag.nu

Jo, jag brukar (okej, brukar är en överdrift men jag har gjort det några gånger) galetter på bovetemjöl. Vet inte hur "äkta" receptet blir men det funkar bra! Receptet är detsamma som det här fast bara bovetemjöl och kanske 1/2 dl mindre... http://vardag.nu/nyponpannkakor-glutenfria/

2013-11-28 @ 19:36:50
URL: http://vardag.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0