Lökpaj med keso och oliver

 
Veckan har börjat lite, eh, ostadigt men imorgon är det tisdag och det betydet ny dag, nya tag. Helgen försvann i ett nafs och jag hann med att prova en hel del nya recept - bland annat det här på lökpaj med keso och oliver. Som en löksoppa fast i pajform. Nästan.
 
Lökpaj med keso
2 portioner + 2 matlådor
 
75 g smör
1 dl grahamsmjöl
1,5 dl siktat dinkelmjöl
1 dl kesella lätt
 
3 gula lökar (ganska stora)
3 ägg
3 dl keso
1 klick crème fraiche (ungefär 1 msk)
100 g lagrad ost
svarta oliver
salt, nymald svartpeppar
cayennepeppar
 
Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt stå svalt ett litet tag. Sätt ugnen på 200°. Skala, skiva och fräs löken i olja och en klick smör på låg värme tills löken är alldeles mjuk och nästan helt genomskinlig. Blanda ihop ägg, keso och crème fraiche, salta och peppra ordentligt. Tillsätt en gnutta cayennepeppar. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, fyll sedan med lök och äggröran. Strö över ost och lägg på oliver, grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter och låt sedan pajen stå ett litet tag så den hinner sätta sig innan servering.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Desiree

Låter och ser gott ut. Jag har faktiskt varit sugen på paj ett tag nu inser jag. Kanske ska ta och testa denna. Har inte tidigare testat att köra med keso som fyllning i paj men det borde ju funka utmärkt. Kör keso mixat med bladspenat ibland i lassange som fyllning och det blir väldigt gott.
Kram och ha en bra start på veckan.

Svar: Jag brukar heller inte använda keso men det blir väldigt bra och saftigt!
Charlotta Ljungblad

2013-11-18 @ 21:01:05
Postat av: Lotta i Två små kök

Gott! Ska tipsa min vegetariska kollega om detta då hon är på jakt efter en paj just som denna. Alltså hon äter vegetariskt...

Svar: Gör det, den var väldigt god som matlåda också kan jag lova!
Charlotta Ljungblad

2013-11-18 @ 22:43:40
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: Kim

Min vecka började inte heller så jäkla bra, men det har bättrat sig. Hoppas det gjort det för dig med. Och tänk så jäkla bra det kommer bli till helgen då!
Paj i min smak det här, och det är ju så tacksamt att ha med paj i matlåda.
Kram på dig!

Svar: Jodå, det bättrade sig här med! :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-11-20 @ 21:03:58
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Lökpaj är löjligt gott. Och får oförskämt dålig uppmärksamhet i pajkretsar. Att blanda i keso är gott. Vi har även använt smaksatt keso ett par gånger. Den med chili ger fin hetta.

Svar: Åh. det ska jag prova nästa gång!
Charlotta Ljungblad

2013-11-22 @ 21:42:50
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0