Chimichurrimarinerad tofu

Det var ju i somras jag och Plommonet träffades för att laga mat tillsammans, och inte förrän nu kommer jag mig för att skriva om den finfina chimichurrimarinerade tofun vi (bland annat) åt. Skämsminen på det. Receptet hittade vi hos Ann-Louise.
Chimichurrimarinerad tofu
4 portioner
ca 400 g ekologisk tofu (fast)
1,5 dl färsk koriander
1,5 dl färsk mynta
2,5 dl färsk bladpersilja
1 tsk röd chili
2 vitlöksklyftor
4 msk limejuice
4 msk olivolja
havssalt, nymald svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser och mixa med mixerstav. Torka av tofun med hushållspapper och pressa ur så mycket vatten som möjligt. Skiva tofun och häll över marinaden. Låt stå i minst 30 minuter. Stek tofun i grillpanna och servera med resten av marinaden.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy
Jag har ätit pinsamt lite tofu i mitt liv så det bör jag ändra på. Testa detta till exempel. Vad kan blir fel, för allt med chimichurri blir ju gott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Sara på Vardag.nu
Jag har inte lärt mig tycka om tofu än. Tofu har en inlärningperiod och min har jag delat upp på många år ;) Har inte hittat något recept där tofun faktiskt är GOD - den smakar ju mest ingenting hur man än marinerar... Eller?
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback