Ratatouille

 
Så var det onsdag igen och jag har legat på soffan ungefär hela kvällen. Jag kom hem, åt mat och insåg att det där med träningen inte var aktuellt. Istället blev det soffa, filt och en bra bok - precis vad jag behöver just nu. Men hörni, vi skulle ju diskutera det här med ratatouille som jag upptäckte för några dagar sedan. Så enkelt, och vilken matlåda det blev av det hela! Jag längtade efter lunchen redan innan jag kom till jobbet. Jag åt röran med en stor klick aioli och en bit bröd, men jag kan tänka mig att det är lika gott med typ ris eller pasta. Receptet kommer från Russinet, men är i sedvanlig ordning något modifierat.
 
Ugnsrostad ratatouille
2 portioner + matlåda
 
1 zucchini
1 aubergine
1 burk cocktailtomater
2 gula lökar, lite mindre
1 röd paprika
1 burk vita bönor
2 stora vitlöksklyftor
färsk timjan, några kvistar
1 burk krossade tomater 
salt, nymald svartpeppar
socker, en gnutta
olivolja
 
Sätt ugnen på 250°. Skär aubergine, zucchini och paprika och lök i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med några kvistar timjan, riv över vitlöken och ringla över olivolja, havssalt och nymald svartpeppar. Baka ugnen tills grönsakerna blivit mjuka. Lägg grönsakerna i en gryta, häll på bönorna, cocktailtomaterna och de krossade tomaterna. Låt puttra tills det kokat in lite. Smaka av med lite socker.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Ratatouille är så gott och vi äter det i perioder här hemma. Gott att ha stekt halloumi till också.

Svar: Oh tack för tipset, det låter ju toppen!
Charlotta Ljungblad

2013-05-23 @ 09:54:30
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Lotta i Två små kök

Hoppas du är piggare idag men en stund i soffan med filt och bok är verkligen inte fy skam!

Ratatouille är bland det bästa jag vet. Och att göra massor och frysa in är toppen, det blir nästan ännu godare när tinar och värmer på en andra gång. Helt otroligt men sant!

Ha en fin helg - jag kommer inte att höras av på ett tag. Off from Sweden!

Kram!

Svar: Ooh, det blir alltså bra när man fryser? Jag funderade på det, huruvida grönsakerna skulle bli mosiga, men blir det bra måste jag såklart frysa nästa gång!
Men du, ha det så bra på resan då! Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-05-23 @ 12:34:51
URL: http://www.lottakruse.blogspot.com
Postat av: sofie mumsfillibaba

Härligt när man längtar till sin lunchlåda. Jag har haft riktiga skäms-lådor denna veckan med ihop-plock. Men bättre än vad vår lunchrestaurang har att erbjuda....

Svar: Jag gick starkt ut med två lunchlådor, men onsdag och torsdag blev det mat på stan. I-n-t-e bra. Ska planera upp nästa vecka imorgon, då ska jag INTE köpa något alls.
Charlotta Ljungblad

2013-05-23 @ 22:04:38
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Moma

Wohoo, ratatouille- fint som snus!!

Svar: Indeed! Men hördu, jag läste om er tacoutmaning! Önskar jag kunde vara där och heja, men jag får skicka ett virtuellt hejarop: HEJA, HEJA, HEJA!
Charlotta Ljungblad

2013-05-24 @ 22:28:47
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Fröken Dill

Smart att ugnsrosta grönsakerna till ratatouillen! Det ska jag pröva.

Svar: Det är väldigt gott! Blir sådär sött, vilket jag älskar. Nästa gång ska jag nog prova att slänga med lite citronskivor under ugnsrostningen, tror det kan passa bra!
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 08:43:16
URL: http://www.frkdill.blogspot.com
Postat av: Emmy

I löööv ratataouille! Du, nästa gång gör du en stooor sats. Mixar en del och du har en ljuvlig tomatsås till pizza, pasta, sås till parmesanpanerad kyckling/quornfilé, ja allt du kan komma på! Ett hett tips så att säga ;-) Kram på er.

Svar: Hurra! Låter ju genialt att ha som pizzasås. Kramen! Och tack för tipset! (och njut av din lediga dag!)
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 21:56:27
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0