Hirams glömda maräng

 
Jag tog tre bitar av den här marängtårtan. Tre lagom stora bitar med extra jordgubbar, och hade det inte varit för att jag var så mätt efter den goda middagen hade jag kanske tagit tre bitar till. Gör ni den här marängen nu på direkten har ni världens bästa marängtårta klar till middagen ikväll. Just sayin...
 
Hirams glömda maräng
Lagom med tårta till 6-8 personer, kanske
 
5 äggvitor
0,5 tsk bakpulver
3,5 dl strösocker
 
Sätt ugnen på 225°. Vispa äggvitorna hårt. Blanda bakpulvret i sockret och skär ner det i äggvitevispet. Fyll marängmassan i en smord form (Bibbi använvde en vanlig springform!) och gör med en sked en grop i mitten. Dra upp marängsmeten uppåt kanterna. Ställ in formen i ugnen, stäng av värmen helt och glöm marängen! Låt den stå över dagen eller natten tills den stelnat. Servera med vispad grädde och färska bär. 

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sara på Vardag.nu

Klurigt att låta den hå över natten, gäller väl bara att man har en tät ugn som inte läcker ut all värme direkt ;) Marängär ju så jäklans gött, måste prova. Tack!

Svar: Ja, det gäller att man har en bra ugn. Men vi gjorde den på landet och den ugnen är lite sådär och marängen blev bra ändå - det finns hopp!
Charlotta Ljungblad

2013-05-12 @ 09:58:24
URL: http://vardag.nu
Postat av: Moma

Allt som bär namnet Hiram är värda att bakas/lagas! Jag trodde länge Hiram var man av utländsk härkomst samt kollega till min mormor (hon hade ju alltid olika saftflaskor och syltburkar som bar Hirams namn)vart ganska förvånad då jag upptäckte att hon var en av våra stora receptikoner! :-)

Svar: Hahaha, SAMMA här! Fattade inte alls att Hiram var en känd receptskapare och skribent. Doh...!
Charlotta Ljungblad

2013-05-12 @ 18:12:21
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: sofie mumsfillibaba

Är väldigt svag för maräng!! Mmm....

Svar: Jag meeeeed.... kan vara det bästa jag vet. Speciellt med lite grädde och typ lemoncurd. Gaah!
Charlotta Ljungblad

2013-05-12 @ 22:09:53
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Emmy

Så där brukar jag göra min pavlova. Använder sedan äggulorna till att koka citronkräm på och toppa botten med. Sedan på med grädde och bär. Sommarens bästa tårta!

Svar: Oooh, smart idé med citronkrämen. Tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2013-05-16 @ 22:40:10
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Amy's piece of cake

Jag vet fortfarande inte vem Hiram är... får nog Googla haha ;) Jag bara älskar maräng så detta ska jag absolut testa (ska bara googla först) ;)

Svar: Vi fick hennes bok i bröllopspresent, den är väldigt fin! Håll utkik när du är i bokaffären :=) Kram!
Charlotta Ljungblad

2013-05-16 @ 22:58:14
URL: http://amyspieceofcake.se/
Postat av: Hanna

Mamma gör en liknande marängtårta (fast också med citronkräm precis som Emmy) och den luftiga sortens maräng är helt underbar!

Kram

Svar: Men visst är det gott? Speciellt när det är lite sådär kladdigt i mitten. Mmmmm!
Charlotta Ljungblad

2013-05-21 @ 14:44:44
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Sofia

Fick denna på Mors Dag, den var heeeeelt underbar. Passar oss perfekt också eftersom vi alltid har ett gäng äggvitor ståendes i kylen efter bearnaisesåstillverkning :-)

Svar: Hurra! Visst är den god? Läste om din mors dag på bloggen, det verkar ha varit en finfin dag! Hälsa Björnfamiljen, kram!
Charlotta Ljungblad

2013-05-28 @ 10:10:14
Postat av: maria

Min barndoms underbara efterrätt, men hur varm ska ugnen vara?
Maria

Svar: Hej Maria! Ugnen ska vara på 225°, men när du sätter in marängen i ugnen stänger du av den och låter den stå över natten.
Charlotta Ljungblad

2016-03-02 @ 00:23:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0