Hirams glömda maräng

Klurigt att låta den hå över natten, gäller väl bara att man har en tät ugn som inte läcker ut all värme direkt ;) Marängär ju så jäklans gött, måste prova. Tack!
Allt som bär namnet Hiram är värda att bakas/lagas! Jag trodde länge Hiram var man av utländsk härkomst samt kollega till min mormor (hon hade ju alltid olika saftflaskor och syltburkar som bar Hirams namn)vart ganska förvånad då jag upptäckte att hon var en av våra stora receptikoner! :-)
Är väldigt svag för maräng!! Mmm....
Så där brukar jag göra min pavlova. Använder sedan äggulorna till att koka citronkräm på och toppa botten med. Sedan på med grädde och bär. Sommarens bästa tårta!
Jag vet fortfarande inte vem Hiram är... får nog Googla haha ;) Jag bara älskar maräng så detta ska jag absolut testa (ska bara googla först) ;)
Mamma gör en liknande marängtårta (fast också med citronkräm precis som Emmy) och den luftiga sortens maräng är helt underbar!
Kram
Fick denna på Mors Dag, den var heeeeelt underbar. Passar oss perfekt också eftersom vi alltid har ett gäng äggvitor ståendes i kylen efter bearnaisesåstillverkning :-)
Min barndoms underbara efterrätt, men hur varm ska ugnen vara?
Maria