Gul, gulare, curry

Jag har alltid varit lite tveksam till vanlig, gul curry. Jag vet egentligen inte vad man ska ha den till, och det enda jag har ätit i gul-curry-väg är den läskiga hönsgrytan som vi fick i skolan back in the days. Den var sådär. Men, så hittade jag ett recept på apelsin- och currygryta med quorn och äntligen fick burken komma fram från skamvrån i kryddhyllan. Och vet ni vad - det var inte illa alls! Receptet kommer från Ica.
Quorngryta med curry och apelsin
4 portioner
1 gul lök
2 tsk curry
1 påse frysta quornbitar
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt (8%)
1 broccolistånd
1 burk minimajs
1 paket sockerärtor
olja att steka i
salt, nymald svartpeppar
Skala och skiva löken. Dela broccolin i mindre bitar och fräs tillsammans med lök och curry i olja i några minuter. Tillsätt quornbitarna och låt steka med ett litet tag. Tillsätt apelsinjuice. Rör ut mjölet i yoghurten och blanda i grytan. Lägg ner resten av grönsakerna och låt grytan småkoka i några minuter tills quornbitarna är mjuka. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt lite mer curry. Ät med råris eller libabröd.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Sara på Vardag.nu
Jag säger bara linsgryta! Linser och gul curry trivs fint ihop, precis som quorn i din gryta här. Typ såhär: http://vardag.nu/afrikansk-linsgryta-curry-banan/ :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: karin - trattoria
Haha ja hönsgrytan..vi fick den varje onsdag...En förbaskat tråkig historia!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Moma
Jag håller med Sara, linser och curry är väldigt gott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Nina
Å, bra! Det är fortfarande stiltje i mitt huvud när det gäller matplanering så tack för tipset. Edvard avskyr dock alla typer av sås och att man kladdar ber maten. Hans favvo är helt enkelt stekt quorn och makaroner:-)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback