Grapefunderingar

En mogen blodgrape börjar du med. Och i nödfall får du väl strö socker över först i en övergångsfas=) (Fast det är ju i viss mån att häda)
Är precis likadan: aldrig fattat grejen. Beskt är ordet!
Gör som min pappa och ös massa socker över den en stund innan den ska ätas, det var så han fick mig och min bror att gilla grapefrukt när vi var små :-)
Jag har hört att man inte ska äta skalet som är runt varje skiva om du förstår vad jag menar. För jag har alltid hatat grapefrukt, men en kollega fick mig faktiskt till att gilla det när hon tog bort det där skinnet :) Sen är ju inte alla grapefrukter samma i smaken, men just den jag åt var god när man gjorde så. :)
Jag tänkte först att du var en av de som är överkänsliga för beska, men kom på att du gillar ju öl, väl? :)
Om inte socker, så kanske honung?
Du gör så här: blanda ruccola, bulgur, svarta bönor, filéad blodgrape, bitar av grön kiwi, smular över fetaost och så toppar du med en citronsyrlig senapsvinägrette. Got it? :-)
ÄLSKAR grape. På helgerna skojar jag till det genom att strö råsocker över och steka grapehalvorna med snittytan nedåt. Satans gott!
Åh, grape som är så gott! Sockertips har du ju redan fått några, men det funkar med att ringla över lite honung också, vill du kan du ju dessutom ställa in det i ugnen också lite snabbt. Eller varför inte vispa ihop lite maräng och klicka över innan du gratinerar halvorna?
Ett litet salladsrecept kan vi bidra med om du så önskar, avokado, lök och grapefrukt med en god dressing:
http://martenssonskok.blogspot.se/2010/06/en-frasch-sallad.html
Men går det inte så går det inte, man behöver ju inte tycka som alla andra:)
Kramar till er
Håller med dig, men både mamma och pappa är i Calles läger. Tror också lite socker is the way to go till att börja med. Lycka till!
Som redan nämnts - skippa det vita och skalet runt varje klyfta så är grape finfint att äta! Blodgrape godare än blond helt klart. Trots otroligt mycket jobb så brukar jag skala varje klyfta för hand så bara filéerna är kvar, mums!
Filea är tricket! Då blir dt helt underbart! Pilla ur köttet med fingrarna och dra bort det vita funkar bäst :)