Grapefunderingar

 
Jag har aldrig fattat grejen med grapefrukt. Det är så beskt att mina öron krullar sig, och ändå hävdar Calle bestämt att det (förutom ägg och bacon) är något av det bästa man kan äta till frukost. Nu har jag bestämt mig för att bli grape-omvänd. Hur ska jag göra? Vart börjar man? När börjar man? Ska vi säga att jag återkommer den 23 november för en uppföljning? Ok, it's a date. (Och ni som tror att jag kan applicera det här experimentet på exempelvis fisk och skaldjur - glöm det. Direkt.)

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

En mogen blodgrape börjar du med. Och i nödfall får du väl strö socker över först i en övergångsfas=) (Fast det är ju i viss mån att häda)

Svar: Kanske man kan strö över lite kokossocker? Jag ska prova!
Charlotta Ljungblad

2013-05-24 @ 23:50:13
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Malin Hellberg

Är precis likadan: aldrig fattat grejen. Beskt är ordet!

Svar: Så satans beskt! Rrrrrrrys.
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 00:06:04
URL: http://getiton.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Gör som min pappa och ös massa socker över den en stund innan den ska ätas, det var så han fick mig och min bror att gilla grapefrukt när vi var små :-)

Svar: Ja, alltså, det känns som att det är så man får göra. Till en början i alla fall, även om det känns som att hela tanken med den nyttiga grapefrukten försvinner när man öser socker över. Hehe. Men, som sagt - tror inte att det finns någon annan väg för mig än att göra såhär, för det är ju beskan som jag har svårt för.
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 08:30:21
URL: http://korsbaretskok.blogspot.se
Postat av: Malin

Jag har hört att man inte ska äta skalet som är runt varje skiva om du förstår vad jag menar. För jag har alltid hatat grapefrukt, men en kollega fick mig faktiskt till att gilla det när hon tog bort det där skinnet :) Sen är ju inte alla grapefrukter samma i smaken, men just den jag åt var god när man gjorde så. :)

Svar: Aah. Bra tips, för jag har lite svårt för när det är sådär segt att tugga, vilket det har varit när jag har provat grapefrukt innan. Hurra! Ska prova.
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 09:02:07
Postat av: Kim

Jag tänkte först att du var en av de som är överkänsliga för beska, men kom på att du gillar ju öl, väl? :)
Om inte socker, så kanske honung?

Svar: Nädå, jag älskar besk öl! Men det är något med just grape som gör att öronen krullar ihop sig. Haha!
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 12:08:20
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Du gör så här: blanda ruccola, bulgur, svarta bönor, filéad blodgrape, bitar av grön kiwi, smular över fetaost och så toppar du med en citronsyrlig senapsvinägrette. Got it? :-)

Svar: Vet du vad, det här låter RIKTIGT gott! Det är kanske det här hållet jag ska approcha grapen och inte genom att äta den till frukost?!
Charlotta Ljungblad

2013-05-25 @ 22:02:11
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lisa

ÄLSKAR grape. På helgerna skojar jag till det genom att strö råsocker över och steka grapehalvorna med snittytan nedåt. Satans gott!

Svar: Oooh! I like the way you think. Ska prova så fort jag har ett fungerande och nyrenoverat kök, tack för tipset!
Charlotta Ljungblad

2013-05-26 @ 20:56:20
Postat av: Mårtenssons kök

Åh, grape som är så gott! Sockertips har du ju redan fått några, men det funkar med att ringla över lite honung också, vill du kan du ju dessutom ställa in det i ugnen också lite snabbt. Eller varför inte vispa ihop lite maräng och klicka över innan du gratinerar halvorna?
Ett litet salladsrecept kan vi bidra med om du så önskar, avokado, lök och grapefrukt med en god dressing:
http://martenssonskok.blogspot.se/2010/06/en-frasch-sallad.html

Men går det inte så går det inte, man behöver ju inte tycka som alla andra:)
Kramar till er

Svar: Hurra! Jag tror att jag ska köra på ert salladsrecept, misstänker att jag gillar grape blandat med annat men kanske inte just som de är rakt upp och ner. Ska prova - återkommer!
Charlotta Ljungblad

2013-05-26 @ 21:14:27
URL: http://martenssonskok.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Håller med dig, men både mamma och pappa är i Calles läger. Tror också lite socker is the way to go till att börja med. Lycka till!

2013-05-29 @ 14:17:06
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: Åsa

Som redan nämnts - skippa det vita och skalet runt varje klyfta så är grape finfint att äta! Blodgrape godare än blond helt klart. Trots otroligt mycket jobb så brukar jag skala varje klyfta för hand så bara filéerna är kvar, mums!

2013-06-02 @ 11:56:03
Postat av: Veronica

Filea är tricket! Då blir dt helt underbart! Pilla ur köttet med fingrarna och dra bort det vita funkar bäst :)

Svar: Tack snälla för tipset!
Charlotta Ljungblad

2013-06-13 @ 18:49:07
URL: http://matforendam.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0