Vegobullar, Russin style

 
Plötsligt händer det. Ungefär så kan man definiera mycket i mitt liv, bland annat det faktum att jag allt som oftast kommer på (under de mest konstiga tillfällen) att jag ska göra något. Som de här vegobullarna, till exempel. Receptet har legat under favoritfliken allt sedan vi hade vår senaste tant-träff hos Russinet, men det var först under ett sällsynt tråkigt cykelpass som jag kom på att nä, nu är det dags. Jag säger då det - plötsligt händer det...
 
Det här bullarna är - för att använda ett uttryck jag missbrukar när jag pratar engelska - awesome. Som små vegetariska frikadell-stek-bullar med massor av smak. Perfekta för matlådan, hurra!
 
Russinets vegobullar
(Veggie balls, recipe in english)
ca 40 st
 
1,5 dl mandelmjöl (Kung Markatta har!)
1.5 dl stark riven ost (brännvinsost använde jag)
1,5 dl ströbröd
1 liten gul lök, riven
1 msk vatten
3 ägg
salt & nymald svartpeppar
2 buljongtärningar
smör att steka i

Blanda alla ingredienser (utom buljongen) till en jämn smet. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor gryta. Rulla små bollar av smeten. De sväller lite under kokningen så gör små, små! Koka bullarna i ungefär åtta minuter (gärna uppdelat i två omgångar). Ta upp med en hålslev och stek i smör tills de fått en fin färg. Servera med nästan vad som helst, men hos oss blev det med fylld portabellosvamp och romescosås.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Nina

Låter ruskigt intressant! Men nu är jag extra nyfiken på vad det blev för något på 80-tals temat??

Svar: Oh, vi flyttade träffen så imorgon är det dags! Lovar att återkomma med rapport :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-17 @ 20:41:58
URL: http://denvassastekniven.se
Postat av: Sofie Mumsfillibaba

De där bullarna var fina! Jag kan också komma på saker vid märkliga tillfällen. Ofta när jag cyklar hem från jobbet. Det är väl när man slappnar i hjärnan....

Svar: Precis - när man minst tänker på det dyker de upp :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-17 @ 21:19:31
URL: http://www.mumsfillibaba.blogspot.com
Postat av: Pernilla

jahaaa, var det dem du skulle göra. såg din bild på insta och kunde inte för mitt liv komma på vad det var. men ÅH, så goda de var! måste också ta tag i mig själv och göra dem, och de där omtalade jordnötsbiffarna också. gaaah, förstår mig verkligen inte på folk som tycker det är svårt att hitta på nåt nytt att laga. det är väl svårt att hitta tid till allt nytt man vill laga, säger jag.

Svar: Hahaha. Amen to that, sister!
Charlotta Ljungblad

2013-03-17 @ 21:29:27
URL: http://chibichibimoon.blogg.se
Postat av: Vardagsmat a la Jess

Det där lät spännande! Jag är alldeles för dålig på att laga vegetariskt, måste försöka få till en ändring på det...

Svar: Heja dig! Någon vegetarisk dag i veckan är bra att klämma in :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-17 @ 21:34:22
URL: http://vardagsmatalajess.blogg.se
Postat av: Kim

Så bedårande! Och riktigt goda också. Själv har jag fått receptet från min vän Emma, så we owe her. Kram!

Svar: Hurra för Emma!
Charlotta Ljungblad

2013-03-18 @ 10:00:35
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Emmy

Vegobullar som inte bara låter goda utan dessutom enkla att göra och få att hålla ihop. Passar de att krydda med något mer månntro?

Svar: Det tror jag alldeles säkert! Färska örter passar nog alldeles utmärkt. Eller någon annan ost, till exempel!
Charlotta Ljungblad

2013-03-18 @ 14:21:33
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Lotta i Två små kök

De verkar jättegoda, det konstaterade jag redan hos Kimpa! Då spelar det ju ingen roll vad som ligger bakom att det blev av att göra dem! Jag tycker de ser ut som goda snacks, inte helt fel att då kunna äta dem till lunch liksom... :-)

Svar: De var väldigt goda att äta med cornichons! Sedan tycker jag klart att cornichons är gott till det mesta (jag är cornichonberoende...)
Charlotta Ljungblad

2013-03-18 @ 17:13:17
URL: http://www.lottakruse.blogspot.se
Postat av: Hanna

Kim kan hon! Vill också testa dessa godingar! :)

Svar: Oh yes, Kim kan hon :=)
Charlotta Ljungblad

2013-03-19 @ 17:23:09
URL: http://matarkivet.wordpress.com
Postat av: tina

Åh mina favvovegobollar! Fast vi mal mandlar till lite grövre konsistens. Gött är det!

Svar: Oh, smart! Ska jag prova nästa gång. KRAMAR!
Charlotta Ljungblad

2013-03-24 @ 13:15:28
URL: http://www.pickipicki.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0