Vegobullar, Russin style

ca 40 st
1.5 dl stark riven ost (brännvinsost använde jag)
1,5 dl ströbröd
1 liten gul lök, riven
1 msk vatten
3 ägg
salt & nymald svartpeppar
2 buljongtärningar
smör att steka i
Blanda alla ingredienser (utom buljongen) till en jämn smet. Koka upp vatten och buljongtärningar i en stor gryta. Rulla små bollar av smeten. De sväller lite under kokningen så gör små, små! Koka bullarna i ungefär åtta minuter (gärna uppdelat i två omgångar). Ta upp med en hålslev och stek i smör tills de fått en fin färg. Servera med nästan vad som helst, men hos oss blev det med fylld portabellosvamp och romescosås.
Låter ruskigt intressant! Men nu är jag extra nyfiken på vad det blev för något på 80-tals temat??
De där bullarna var fina! Jag kan också komma på saker vid märkliga tillfällen. Ofta när jag cyklar hem från jobbet. Det är väl när man slappnar i hjärnan....
jahaaa, var det dem du skulle göra. såg din bild på insta och kunde inte för mitt liv komma på vad det var. men ÅH, så goda de var! måste också ta tag i mig själv och göra dem, och de där omtalade jordnötsbiffarna också. gaaah, förstår mig verkligen inte på folk som tycker det är svårt att hitta på nåt nytt att laga. det är väl svårt att hitta tid till allt nytt man vill laga, säger jag.
Det där lät spännande! Jag är alldeles för dålig på att laga vegetariskt, måste försöka få till en ändring på det...
Så bedårande! Och riktigt goda också. Själv har jag fått receptet från min vän Emma, så we owe her. Kram!
Vegobullar som inte bara låter goda utan dessutom enkla att göra och få att hålla ihop. Passar de att krydda med något mer månntro?
De verkar jättegoda, det konstaterade jag redan hos Kimpa! Då spelar det ju ingen roll vad som ligger bakom att det blev av att göra dem! Jag tycker de ser ut som goda snacks, inte helt fel att då kunna äta dem till lunch liksom... :-)
Kim kan hon! Vill också testa dessa godingar! :)
Åh mina favvovegobollar! Fast vi mal mandlar till lite grövre konsistens. Gött är det!