Soppa med rostad paprika
Receptet på den här soppan hittade jag hos Karin och den här enkla (men ack så goda) rätten har numera seglat upp som topp-5-favorit över enkel vardagsmat som är riktigt, riktigt god och enkel att göra. Jag tillsatte lite kummin i soppan men förutom det har jag följt receptet till punkt och pricka. Kryss i taket.

(Hörni, satsa verkligen på att använda ekologiska paprikor för de o-ekologiska är besprutade med så mycket gift! Läs mer här.)
Karins paprikasoppa
2 portioner + ev matlåda
2 portioner + ev matlåda
5 ekologiska, röda paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt & nymald svartpeppar
fetaost att smula i
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
salt & nymald svartpeppar
fetaost att smula i
någon tesked hel kummin
ev färska basilikablad
Sätt ugnen på 250° (och grill om det går). Dela paprikorna och lägg i en ugnsfast form. Grilla tills skalet är svart och lägg dem därefter i en plastpåse och låt svalna. Riv av skalet. Hacka lök och vitlök och fräs någon minut i olivolja. Tillsätt paprikan, tomaterna och tomatpurén. Låt koka in i några minuter. Mixa med mixerstav, smaka av med salt, peppar och kummin. Smula i fetaost precis innan servering, garnera med basilika.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna
Ser jättegott ut!! Och inte illa att du följde receptet helt och fullt! ;-) Kram
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Matilda
låter urgott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Emmy
Lotta hade också gjort en rostad paprikasoppa för ett tag sedan som hon serverade tillsammans med chilimarinerad halloumi. Så att rosta paprikor och göra soppa på måste jag testa. Älskar den söta smaken de får.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: sofie mumsfillibaba
Låter fantastiskt gott!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Amy's piece of cake
Jag har spanat in denna hos Karina också... ska göras nu när vintern och snön kommit hos oss igen. Hoppas ni är snöfria!
Postat av: Karin - trattoria
wohoo! himla bra soppa det där, har tänkt laga den i sisådär tre år men det blev inte av förrän nu...
Trackback