Ugnsrostade tomater, version 2.0

 
Det absolut godaste tillbehöret till allt får du om du gör som Johannah gjorde på midsommarafton - ungsbakar små tomater utan skal. De blir så söta och koncentrerade i smaken att vi alla (ok, mest jag) letade upp varenda liten tomat i färskpotatissalladen som vi hade gjort till kvällens middag. Inspirationen kommer från Daniel Räms.
 
Ungsrostade tomater (Oven roasted tomatoes)
Ta ett gäng cocktailtomater (svenska förstås!) och gör ett snitt i toppen. Skålla tomaterna, dra av skalet och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ställ in i ugnen, 110° (-ish) tills tomaterna är torra. Det tar ungefär 40 minuter, kanske lite mindre eller mer beroende på din ugn. Blanda i sallad eller servera som tillbehör (eller ät precis som de är!).

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna

Åhh, måste ju testas! Tomaternas tid är äntligen här! Kram

Svar: Ja, äntligen!
Charlotta Ljungblad

2013-06-29 @ 15:39:56
URL: http://Matarkivet.wordpress.com
Postat av: Kim

Oh! Ett måste, det ser jag det.
Jag äter färska tomater som godis så här års.

Svar: Samma här - tomatmissbrukare! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-06-30 @ 17:39:05
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Plommonet

Jag är nog mer inne på att äta dem som de är. kalla mig tokig, men jag hade nog gärna haft en liten påse gotte-tomater med mig som biosnacks... eller för all del hemma i soffan framför en film. :)

2013-07-01 @ 10:40:38
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Emmy

Så här måste jag testa att göra. Jag brukar annars rosta cocktailhalvor ett par h på låg temperatur. Men detta var något nytt!

2013-07-02 @ 23:43:49
URL: http://remsansbistro.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0