Ugnsrostade tomater, version 2.0


Det absolut godaste tillbehöret till allt får du om du gör som Johannah gjorde på midsommarafton - ungsbakar små tomater utan skal. De blir så söta och koncentrerade i smaken att vi alla (ok, mest jag) letade upp varenda liten tomat i färskpotatissalladen som vi hade gjort till kvällens middag. Inspirationen kommer från Daniel Räms.
Ungsrostade tomater (Oven roasted tomatoes)
Ta ett gäng cocktailtomater (svenska förstås!) och gör ett snitt i toppen. Skålla tomaterna, dra av skalet och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ställ in i ugnen, 110° (-ish) tills tomaterna är torra. Det tar ungefär 40 minuter, kanske lite mindre eller mer beroende på din ugn. Blanda i sallad eller servera som tillbehör (eller ät precis som de är!).
Ta ett gäng cocktailtomater (svenska förstås!) och gör ett snitt i toppen. Skålla tomaterna, dra av skalet och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt, ställ in i ugnen, 110° (-ish) tills tomaterna är torra. Det tar ungefär 40 minuter, kanske lite mindre eller mer beroende på din ugn. Blanda i sallad eller servera som tillbehör (eller ät precis som de är!).
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Hanna
Åhh, måste ju testas! Tomaternas tid är äntligen här! Kram
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Kim
Oh! Ett måste, det ser jag det.
Jag äter färska tomater som godis så här års.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Plommonet
Jag är nog mer inne på att äta dem som de är. kalla mig tokig, men jag hade nog gärna haft en liten påse gotte-tomater med mig som biosnacks... eller för all del hemma i soffan framför en film. :)
Postat av: Emmy
Så här måste jag testa att göra. Jag brukar annars rosta cocktailhalvor ett par h på låg temperatur. Men detta var något nytt!
Trackback