Quornbiffar med sambal

 
Jag är bra på att göra vegetariska biffar med grönsaker, men efter några misslyckade försök med att göra vegetariska biffar på quorn har jag lagt ner det för stunden. Som tur är har inte min granne Sara det, för i helgen bjöd hon på den här finfina biffarna med lite sambal-sting. 
 
Quornbiffar med sambal
(Quorn patties with sambal)
4 portioner
 
1 paket quornfärs (350 g)
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 dl tinad spenat
salt, nymald svartpeppar
2 tsk sambal oelek
1 msk ajvar relish
2 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl riven ost
 
Skala och hacka lök, bryn lätt tillsammans med quornfärsen. Smaksätt med salt, sambal och ajvar relish. Strimla spenaten och lägg i färsen, stek en liten stund till. När färsen svalnat - blanda med ägg, vetemjöl och ost i en bunke. Forma till biffar och stek i olja på medelvärme ca 2-3 minuter per sida. Receptet kommer från Ica.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Katarina

Låter mycket gott! Jag gör ofta vegetariska biffar, men har aldrig testat quorn.

Svar: Testa quorn - jag äter inte det superofta, men det är ett bra alternativ!
Charlotta Ljungblad

2013-06-05 @ 10:47:42
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Ann-Louise

Luvly!

2013-06-05 @ 20:06:10
URL: http://lillamatderiven.blogspot.com
Postat av: Kim

Frustrationen man uppbringar över quornfärsbiffar - du menar alltså att detta är svaret på våra böner? ;)

Svar: Oh yes, det här ÄR svaret! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-06-07 @ 10:31:56
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0