Pappa al pomodoro

Jag hittade ett recept hos Hanna, gjorde nästan precis som det stod i receptet men lyckades ändå göra en helt annan rätt än vad jag hade tänkt. Mozarella istället för burrata, brödet rostat och bredvid istället för i och dessutom slängde jag i lite vita bönor. Till mitt försvar vill jag säga att jag väntar med att göra den här gudomliga soppan på riktigt när jag har skramlat fram lite burrata. Och det kan ju ta sitt lilla tag...
Pappa al pomodoro-ish
(Pappa al pomodoro with white beans)
(Pappa al pomodoro with white beans)
4 portioner
4 tomater
2 stora vitlöksklyftor
1 kruka basilika
olivolja (en bra sådan!)
salt, nymald svartpeppar
2 burkar krossade tomater
1 burk stora, vita bönor
torrt, vitt bröd
1 paket mozarella
1 burk stora, vita bönor
torrt, vitt bröd
1 paket mozarella
Klyfta tomaterna, hacka en vitlöksklyfta och lägg i en ungsfast form tillsammans med en tredjedel av basilikan. Ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar. Sätt in i ugnen och grädda i 20 minuter, 200°. Hacka under tiden ytterligare en tredjedel av basilikan och en till vitlöksklyfta. Fräs i olivolja i en gryta, tillsätt krossade tomater. Låt koka upp och sjud sedan grytan i minst 15 minuter. Tillsätt de ugnsbakade tomaterna (och basilikan och vitlöken från formen) och blanda väl. Tillsätt de vita bönorna och låt grytan stå på spisen tills den kokat in ordentligt. Servera med mozarella, bröd och lite färsk basilika på toppen.
Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Emmy
Ser ljuvligt gott ut! Vad kan gå fel med dessa smaker lixom. Burrata har jag bara ätit en gång och det var himelskt gott.
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: erikasblogg.se
Herrejösses vad gott detta ser ut!! Å så enkelt med :) Måste testas!!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Hanna
Underbart! Vill testa din version med! :) Och hittar du inte burrata får jag väl importera nästa gång jag ska till Götet, jojo.
Stor kram!
Svar:
Charlotta Ljungblad
Postat av: Elin
Burrata finns att köpa på Hugo Erikssons ost i saluhallen i Göteborg :)
Svar:
Charlotta Ljungblad
Trackback