Drinktips - Aperol Spritz

 
Igår tog vi Russinets #flamingofredag på stort allvar - flamingoglasen användes i princip hela dagen och framåt småtimmarna körde vi en variant av flamingodansen som numera kan klassas som en högtidsdans i vår lilla familj. Det här med att fira midsommar i stan är ju genialt - när vi gick ner till saluhallen för att inhandla kvällens middag var det så tomt i innerstan att det kändes som en scen ur 28 dagar senare. På kvällen blandade vi (ganska många) drinkar och en av dem var Aperol spritz. Något besk tyckte jag och fyllde på med extra mousserande i mitt glas, men gillar ni Campari-drinkar kommer ni älskar den här.
 
Aperol spritz
Fyll ett glas (champagne är nog att föredra) med isbitar, häll på tre delar mousserande vin, två delar Aperol och toppa med sodavatten.

Skickat kärleksbrev till Matrepubliken? Frågor om ett recept? Håll ut, snart kommer det ett svar!
Postat av: Mårtenssons kök

Men den dansen skulle vi ju absolut kunna tänka oss att ha som högtidsdans, väldigt... hmmm... gummibandsaktigt:)
Campari=huvudvärksminnen... vojne, vojne!

Ha en kanoners vecka, kära ni,
kramar

Svar: Hahaha. Nu när vi tittade på dansen insåg vi att det är typ ett move som Calle har lyckats kopiera. Hahaha!
Charlotta Ljungblad

2013-06-23 @ 19:16:18
URL: http://martenssonskok.blogspot.se
Postat av: Emmy

Flamingofredagarna och dess drinkar hakar jag gärna på. Kanske rent av dansen. Men jag har svårt för bitterheten i Campari och Aperol är väl ungefär samma.

Svar: Ja, jag kan hålla med om det där med bitterheten. Har ju generellt svårt med den sortens mat/drinkar/allt (förutom öl!) men det var gott med en liten hint av det tillsammans med bubblet.
Charlotta Ljungblad

2013-06-23 @ 21:17:20
URL: http://remsansbistro.se
Postat av: Plommonet

Phehehe, mina Campariminnen består i de små skedar som jag&min dåvarande bästa vän snattade ur hennes pappas barskåp när vi var 16 år... och med tanke på den smaken, så hade det nog blivit lite extra mousserande i glaset för mig med! Hur gick rosévinstestandet, eller var ni för upptagna med att testa drinkar för att hinna med det? :)

Svar: Hahahahahaha!!!! Åh, det första jag drack var galliano - och det var VEDERVÄRDIGT att blanda med sockerdricka kan jag lova... Du, vi kom aldrig så långt som till rosévinet på midsommar, så jag sparar tipsen till väl valt tillfälle!
Charlotta Ljungblad

2013-06-23 @ 22:06:42
URL: http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com
Postat av: Kim

Tänker på Campari och apelsinjuice som mina föräldrar diggade på det glada 90-talet! Då tyckte jag det smakade blä, men nu: tror jag skulle gilla det.
Hurra för att ni hängde på på #Flamingofredag!

Svar: Men ja! Nu ska vi skapa Russinets folkrörelse à la flamingofredag! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-06-24 @ 19:44:06
URL: http://tantrussinsbak.blogspot.com
Postat av: Moma

HA, jag ska självklart haka på med mina nyinköpta glas, fast det brukar bara bli romdrinkar med ett par stänk bitter här hemma!

Svar: BRA! Vi uppmuntrar alla som har #flamingofredag! :=)
Charlotta Ljungblad

2013-06-24 @ 20:52:21
URL: http://momaskitchen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

URL/bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0